2024-11-08
SOYmart by 豆乳狂人 @soymarthk 🟡试齐3款唔同容器嘅饮品👌🏽落order后,店员会左一羹右一壳,即刻调制饮品🥄等嘅时候留意到玻璃窗后一组组制豆乳嘅机器,咁有规模难怪可以support到舖头每日新鲜制造豆乳🥛8.6 特浓豆乳 - 鲜芋泥豆乳👾各口味嘅Hip Flask外形特浓豆乳放满玻璃柜🫙 芋泥甜度适中,饱足感满满💜 非常绵密,反地心吸力咁🤣 我地倒转个樽啲芋泥都唔郁🌏 建议要用饮管!(纸饮管应该会fail🤣🤣🤣豆乳奶盖系列 - 黑芝麻奶盖🦓黑白分明但又和谐共处🎳 食落都几似较传统嘅芝麻糊豆腐花,因为奶盖如芝麻糊咁稠密🔲 而豆香同芝麻香同样好出👍🏽 类似罐装拉环概念嘅锡纸封口,安全又方便🧷狂人豆花 - 超烟靭豆花🍠超级足料✨ 三色芋圆,珍珠同小丸子口感都好有嚼劲,同滑溜嘅豆花成强烈对比🆚 平时食豆花糖水同黄糖都会落🍯 一开始仲怕太够甜,然而中间嘅奶盖甜甜地,令成件事非常balanced✌🏽样样都各有特色,配料丰富,可能叫「甜品」比「饮品」更贴切😋
@soymarthk 🟡
黑芝麻奶盖
狂人豆花 - 超烟靭豆花🍠
超烟靭豆花
超烟靭豆花
样样都各有特色,配料丰富,可能叫「甜品」比「饮品」更贴切😋