细个住系西贡,会成日去凤凰新村同凤德村陪妈妈行街市,今日放工后旧地重游,行翻去凤德公园怀缅一下,然后去左附近既越一餐厅食越南菜。星期一晚餐厅既电话响过不停,外卖一单接一单,久唔久亦会有熟客仔一坐低就讲句“照旧”,眼见呢一间餐厅应该系区内几有名气亦有回头客,而我试过后,都应该会成为回头客。🤩💖越南菜一定要试下火车头汤河,汤底清甜,牛肉肉质好好,份量超大,如果系胄口大既男士都应该够食。🥰另外嗌左碗蟹肉汤河,用上劲多既蟹肉碎同埋蕃茄,睇得同食得出厨师既心思,呢碗又系劲大碗,一个女仔有机会食唔哂呢。😆我地仲嗌左小食拼盘,一上桌,哗左一声,好大盘。😱😱😱店员呈上既时候配上一小碟酸甜酱,再配一个空碟话用来倒鱼露,好贴心。小食拼盘既鸡翼无得顶,超级入味,鸡翼上面加上炒香左既干蒜,配合店家既独门秘方,超级好味道。🤩春卷炸得好啱时间,配合生菜包加上酸甜酱,内里既磨菇丝菜丝,好野味。越式粉包一直系我既至爱,呢间餐厅系一客扎肉系上面,seasoning做得好正令人一口接一口。💖埋单三百几蚊,超值,会再来的。💖埋单时店员猛甘话招呼唔到,但其实佢已经好好招呼,每一度菜上桌都会讲解下,希望你地继续好生意,客似云来

我地仲嗌左小食拼盘,一上桌,哗左一声,好大盘。😱😱😱

埋单三百几蚊,超值,会再来的。💖
埋单时店员猛甘话招呼唔到,但其实佢已经好好招呼,每一度菜上桌都会讲解下,希望你地继续好生意,客似云来。🥰

2024-02-05
  • 牛油蒜蓉鸡翼