2022-03-05
呢日放工喺黄大仙走,时间已经唔早😖,所以求其买啲嘢食返屋企。唔想帮衬连锁店,见有间叫「Cityfresh Bistro」嘅餐厅门口贴咗好多餐牌出嚟,款式好似几多,就试吓。外卖自取有9折优惠🥡,等候时间正常。食物选择包罗万有,包括有中式小菜、马来西亚喇沙、西餐意粉牛扒同韩式饭等等。烤肥牛肉辣泡菜煎蛋饭($78),🇰🇷泡菜饭红卜卜,睇色水就知道够哂味,无错,佢嘅辣度同酸度都好显著,泡菜爽口,肥牛份量亦好慨慷👍,上面仲有只煎蛋添。泡菜饭份量比起白饭多起码1.5倍,男仔都未必食得晒,但饭质略嫌比较笠身🍚。霸王鸡($68/例牌),小菜份量唔少,🐔鸡件大部份均连骨,但几入味,所以都OK。底部仲垫咗西兰花同椰菜花,配饭一流。蜜椒薯仔牛柳粒($68),牛粒同薯粒同样唔错,🥩牛粒有咬口,🥔薯仔软稔,另外仲有三色椒。整体调味得宜,唔会甜得过份。饮品方面☕️,热奶茶味道几浓又几滑。总括嚟讲,呢间黄大仙街坊店提供环球菜式,总有一款啱你🌍。题外话,我亦留意到餐厅门口有好多面包同糕点卖,唔知系咪自家烘焙呢。
饮品方面☕️,热奶茶味道几浓又几滑。