2022-08-12
☕️Cityfresh Bistro (黄大仙)今次嚟到黄大仙呢一间cafe x 茶餐厅食晚饭。 呢到真系劲多嘢食!西餐、小菜、日本菜、家常菜等等都有!啱晒有选择困难症嘅朋友🤣!今次我哋试咗二人餐,份量好多,最后仲要打包!🍱精选二人套餐($228)🥜前菜 招牌小食拼盘(+$38)小食拼盘有酥炸软壳蟹、青柠黑胡椒鸡翼、洋葱圈同埋脆炸鱼柳。上枱嘅时候热辣辣,炸得亦够香脆👍🏻~🦐扒大虾配龙虾汁意大利饭(+$38)面头有两只大虾,都几多肉,唔错🥰~意大利饭并唔系平时咬落硬身𠮶啲,啱返香港人口味~每粒饭粒都吸晒龙虾汁😌,但唔会太咸~份量都好多!🍖主菜 烧焗澳洲带骨猪鞍扒配法国白桃烧汁(+$38)呢个猪鞍扒份量劲多!差唔多有十旧!!而且每旧都好厚肉🤣。肉质中等,唔算好淋,亦唔会韧到咬唔到~烧汁调配得几好,不过就食唔到有白桃味🤔。🥛蜂蜜牛奶加咗蜂蜜嘅牛奶,甜甜地,原来几好饮😂😂!🍵抹茶鲜奶抹茶味几浓,但间中会饮到粉粒😮📍黄大仙竹园道136号黄大仙中心南馆地下高层UG41号舖
🍱精选二人套餐($228)
🥜前菜 招牌小食拼盘(+$38)
🦐扒大虾配龙虾汁意大利饭(+$38)
🍖主菜 烧焗澳洲带骨猪鞍扒配法国白桃烧汁(+$38)
🥛蜂蜜牛奶
加咗蜂蜜嘅牛奶,甜甜地,原来几好饮😂😂!
🍵抹茶鲜奶
抹茶味几浓,但间中会饮到粉粒😮
📍黄大仙竹园道136号黄大仙中心南馆地下高层UG41号舖