964
等级4
242
话说今日出去黄大仙一向对呢度嘅印象都系好多茶餐厅冇咩特别野食 今次就比我揾到一间几唔错嘅餐厅!入到黎见到呢度有几多特别嘅嘢食系其他餐厅都好少见 平时食日本野都食得多啦今次特登试吓佢𠮶啲冇咩见过嘅菜式烧鳕鱼棒 $48外边烧到几脆 鱼味亦浓 系一个几好食嘅小食铁板煎牛舌 $65呢个价钱有大大碟嘅牛舌 分量几多够四五个人食 咬落去牛舌质地几林 好厚身电击鸡翼炸薯条个名几搞笑食落去鸡翼系冻冻地甜甜地嘅 外层有少少糖浆 薯条唔会太林 系一个几特别嘅前菜同小食厚烧鳗鱼牛油果卷 $88呢个牛油果卷入边好足料 旧旧都系好大旧嘅鳗鱼同埋牛油果 嚟到仲热热地几新鲜樱花虾鲷鱼汤泡饭 $118呢个泡饭几特别 系一碗石锅饭再加汤 变成泡饭 由于用石锅嘅关系嚟到嘅时候汤啱啱好滚 汤底系鱼汤饮落去好鲜甜 个汤同埋饭嘅虾配搭得非常好 第一次试呢只饭所以印象好深刻手打稻庭冷乌冬。$62质地几有口感 乌冬有几款配料可以配搭宇治抹茶芭菲 $68呢个雪糕抹茶味非常浓郁 配料有份量几多嘅小丸子等等 几推介大家试吓佢呢度嘅抹茶雪糕沙律 $58想叫啲菜健康少少嘅可以试吓佢个沙律 $58份量都几大
更多

入到黎见到呢度有几多特别嘅嘢食系其他餐厅都好少见