餐厅:聚味轩 (九龙城)地址:九龙城狮子石道40号福联楼地舖星期日中午,即庆同教会嘅朋友去咗九龙城食饭,好耐无试过多过两个人饭聚喇😍,终于有返啲解禁嘅感觉去咗狮子石道呢间中菜餐厅食饭🥢,估唔到店内尚算冠冕堂皇,但系食物价钱完全系超抵👍🏼,中午叫𩠌食饭四五十蚊就得!最重要系少有嘅黄店中菜厅呀💛呢到嘅食物味道较为香浓,对于平时食开清淡嘅我黎紧就会有啲浓味,不过另一个角度睇就系好惹味🤣。我地叫嘅𩠌用黎捞饭真系一流,包括店员推介嘅招牌菜之一——咖哩牛肉🍛($50),咖喱嘅香同辣之间取得平衡,牛肉份量仲唔少😋;咕噜班腩($52)我就觉得太甜喇,不过班腩都尚算保留到少许香脆嘅质感,仲有好多我钟意嘅洋葱🧅;最后仲叫咗个金银蛋时菜($52),呢个价钱真系好抵!叫𩠌食饭仲送白饭同汤🍚,店员仲同我地讲可以任装😍,汤唔系味精汤,超足料,果日咁岩系鸡脚汤🥰;至于饮品就要另外加钱星期日中午黎食咁岩有班叔叔系到睇马🐎,会有些少嘈🗣,想倾吓偈嘅话可能就要去隔离嘅黄店cafe喇😎
餐厅:聚味轩 (九龙城)
地址:九龙城狮子石道40号福联楼地舖

牛肉份量仲唔少😋;
咕噜班腩($52)我就觉得太甜喇,
最后仲叫咗个金银蛋时菜($52),呢个价钱真系好抵!

2020-09-13
等候时间
5 分钟 (堂食)