2020-02-03
今日想食台菜 起将军澳广场 人生路不熟 上Openrice 揾食先 有间台湾野食叫 桂花小幸 里面几朴素 小小文青feel 好挂住台湾啲小食 所以叫左台湾烤香肠 盐酥花枝丸 当然无理由叫咁小 午餐梗系叫个盐酥鸡排卤肉饭食 朋友就叫左个106手工花枝丸米线配清鸡汤 食台湾野梗系叫埋台式饮品 叫左杯魔力水晶可可 朋友就比较健康 饮桂花杞子红枣茶魔力水晶可可 好香朱古力味 里面仲有啫哩口感既水晶 有咬口 饮落几得意 朋友饮既桂花杞子红枣茶 好岩依加冻冻地干燥既天气饮 微甜好香桂花红枣味 台湾肠食落香口惹味 唔系我好怕个种好咸 好油𠮶种 旁边仲搭配左小小椰菜 几好 盐酥花枝丸 食落里面有粒粒 咬落弹牙 表面微微酥脆有盐粒 台南手工馅饼 皮似平时食既㶽饼 入口烟韧软糯 里面系猪肉馅 有肉汁好有份量盐酥鸡排卤肉饭 跟埋小菜 有酱油茄子 香甜惹味 凉拌青瓜同木耳 腌制过 食落微酸 开胃 鸡排份量好足 铺满成个碗 外皮酥脆咬落鸡肉有肉汁 卤肉饭酱汁香浓 肉粒肥瘦适中 送饭一流
椒盐花枝丸