餐厅: 饃饃餃子
资讯:

2021-10-19 345 浏览
今日特登去西环买嘢,平时真系好少可会去,所以睇吓有咩特别野食。见到上网有介绍呢间尼泊尔饺子,都几特别所以就一于决定去呢间!舖头充满咗尼泊尔嘅特色风情!佢并唔大间,只系得三丶四个位可以坐低食,主要做外卖。我地等紧嘅期间都好多人不停入嚟买外卖。🥟蒸饺子(猪肉丶鸡肉):我哋嗌左个猪肉饺子同鸡肉饺子,大家分别唔同外型,一个好似小笼包咁,一个好似日式煎饺子。一用筷子夹落去,拎上嚟嘅时候就已经觉得个皮好薄。咬落去嘅时候啲肉真系好Juicy丶好香,有一阵香料嘅味但系唔会太浓烈,好好味😋😋。另外有一碟汁跟埋,我哋拣咗蕃茄香辣汁,辣辣地好惹味👍🏻😋🥠乳酪红石榴薯仔波波:佢一个油炸嘅空心波,入面放咗d有香料嘅薯蓉丶乳酪丶红石榴子。食嘅时候会要加入啲冰凉嘅汤。啲薯蓉好creamy ,配搭埋啲冰凉嘅汤酸酸甜甜咁,加埋个松脆嘅波波,真系食唔停口😂🧀喜马拉雅山芝心波:外面好松脆,入边系啲类似cottage cheese,有浸淡淡嘅芝士香,外脆内软,好好味😋走嘅时候我哋仲外卖左啲生嘅饺子返去自己蒸黎食😋

走嘅时候我哋仲外卖左啲生嘅饺子返去自己蒸黎食😋