2020-02-28
难得过海同朋友嚟到东大街揾食,谂住见系网店帮衬下啦,一开始喺门口就比张纸我叫我睇住先,到确认入去食啦,个店员收紧钱冇示意叫我停低等佢定自己揾位坐。咁咪自己招呼自己坐低左,先走埋嚟问你几位,又要你搬枱,明明都冇乜人,又唔系繁忙时段......都忍佢到写好张纸啦,叫佢埋哩落单,又话要用我哋自己Apps落!哗!你老板黄店都唔系咁呀,你睇人哋龙门冰室d伙计忙过你10陪啦,姐姐仔你d态度有冇咁差?入口单俾返我哋,但都碗野上枱又掉转黎摆想点呢?又唔系特别好食,呢个价钱中规中矩,碗粉面都算大碗嘅,但d𩠌都系例牌𠮶啲选择。我𠮶碗椒积鸡扒粉丝,块鸡扒都颇辣, 唔干唔鞋,但除咗辣,其实只有炸蒜味。咁碗面跟几条菜芯都算系有诚意嘅,早知都唔使特登叫多一碟菜,饮品都系纸包或者罐装汽水,冇乜特别所以冇嗌到。朋友碗咖喱捞睇落就一般啦,个咖喱汁好杰, 所以又要跟碗猪骨汤俾你捞佢?咁点解唔正正经经整个咖喱汤呢?食食吓又有蚊系咁扑埋𠮶块鸡扒度,一句到尾:冇下次!Closerice
入口单俾返我哋,但都碗野上枱又掉转黎摆想点呢?