2021-06-14 469 浏览
透过朋友嘅介绍嚟到呢间位于旺角洗衣街嘅西餐厅Amico 1890🤤今次系同朋友庆祝生日,咁就梗系要食好啲啦!我哋嗌咗2个main course,分别系黑松露卡邦尼意大利粉同南瓜带子刺身意大利饭配烟三文鱼,再加一份夏威夷pizza。首先讲下两个主食,不论如何系卖相定味道都非常之正😋😋黑松露卡邦尼意大利粉嘅黑松露都唔少,闻到好香嘅黑松露味。食落去嘅味道都非常之好食,完全冇「电油味」😂加上佢呢个意粉嘅汁系比较杰身,酱汁可以挂晒喺啲意粉到,非常推介。另外嘅南瓜带子刺身意大利饭配烟三文鱼都好好味,南瓜汁嘅香甜令到成个饭升华,再加埋带子刺身同烟三文鱼嘅配搭好夹。虽然都知道意大利饭系会比较烟靭、有咬口,不过呢个饭嘅质感就比较偏硬😢至于个夏威夷pizza就系薄批嚟嘅,入口香脆,加上辣肉肠嘅惹味令人好想食多几块🍕总括嚟讲,依家呢度嘅食物质素同环境都唔错,坐楼上座位就可以同朋友自成一角随便倾偈,值得推介👍🏻

黑松露卡邦尼意大利粉
南瓜带子刺身意大利饭配三文鱼