2023-07-08
宴 Dinner Special Set前菜有淮山素面同黑梅贝,淮山切成一丝丝就好似素面一样,鹌鹑蛋同秋葵令口感再滑一啲,至于黑梅贝用咗豉油同辣椒去煮,少少嘅辣味令人胃口大开🌶北海道仙凤趾蚝非常大,仲长过只手掌, 蚝肉柔软,上面嘅橘子啫喱同柚子皮加几分清爽🦪深海池鱼刺身一片卷著清新嘅芽葱,一片加上浓味嘅柚子胡椒,食到两种风味嘅配搭,另一款刺身系中拖罗🐟渍物拼盘有苦瓜、凉瓜、淮山、萝卜、青瓜、牛蒡🥢依款寿司一睇就见到唔同嘅层次,最高系香绵嘅吞拿鱼腩,中间系烧右口鱼边身,底下系脆卜卜嘅鳕鱼干,食得豪迈🍣跟住到铁板烧嘅部分,首先系煎得恰到好处嘅北海道帆立贝, 上面系好鲜味嘅三文鱼籽,贝壳盛住嘅紫菜汤吸晒海鲜精华🐚沙巴虎虾善用埋虾头膏去煮,师傅一边煮一边闻到香喷喷,虾肉嘅烹调时间啱啱好,肉质爽口,配上虾头膏嘅鲜香非常好食,连虾头都烧得香脆,钟意嘅话可以食埋🦐之后系香煎鹅肝拼蓝莓酱,鹅肝嘅厚度十足,表面只系轻轻扑咗薄薄嘅粉去煎,一咬落去甘香嘅油脂迸发出嚟,相当回味,食完可以食两粒黑豆清下口腔🔥美国牛柳有两食,我地拣咗师傅建议嘅五成熟,牛柳粒肉质好柔软,另一款系牛肉片卷住葱花同蒜粒,味道相对惹味好
前菜有淮山素面同黑梅贝,淮山切成一丝丝就好似素面一样,鹌鹑蛋同秋葵令口感再滑一啲,至于黑梅贝用咗豉油同辣椒去煮,少少嘅辣味令人胃口大开🌶 北海道仙凤趾蚝非常大,仲长过只手掌, 蚝肉柔软,上面嘅橘子啫喱同柚子皮加几分清爽🦪 深海池鱼 刺身一片卷著清新嘅芽葱,一片加上浓味嘅柚子胡椒,食到两种风味嘅配搭,另一款刺身系中拖罗🐟 渍物拼盘有苦瓜、凉瓜、淮山、萝卜、青瓜、牛蒡🥢 依款 寿司一睇就见到唔同嘅层次,最高系香绵嘅吞拿鱼腩,中间系烧右口鱼边身,底下系脆卜卜嘅鳕鱼干,食得豪迈🍣 跟住到铁板烧嘅部分,首先系煎得恰到好处嘅北海道帆立贝, 上面系好鲜味嘅三文鱼籽,贝壳盛住嘅紫菜汤吸晒海鲜精华🐚 沙巴虎虾善用埋虾头膏去煮,师傅一边煮一边闻到香喷喷,虾肉嘅烹调时间啱啱好,肉质爽口,配上虾头膏嘅鲜香非常好食,连虾头都烧得香脆,钟意嘅话可以食埋🦐 之后系香煎鹅肝拼蓝莓酱,鹅肝嘅厚度十足,表面只系轻轻扑咗薄薄嘅粉去煎,一咬落去甘香嘅油脂迸发出嚟,相当回味,食完可以食两粒黑豆清下口腔🔥 美国牛柳有两食,我地拣咗师傅建议嘅五成熟,牛柳粒肉质好柔软,另一款系牛肉片卷住葱花同蒜粒,味道相对惹味好多,各有特色🥩 黑松露蟹肉炒饭炒得干爽唔油腻,饭粒粒粒分明,黑松露嘅香味令人一口接一口咁食🍚 炒杂菜🥬 甜品有蕨饼、宇治抹茶布甸,抹茶味香浓,仲有海盐雪糕🍨 依度仲有一大亮点就系个景,可以见到冇遮挡嘅日落靓景~