2023-08-23
📍黄竹坑隐世地中海菜‼️· 惹味shashouka🤤 -- Pomegranate Kitchen👨🏻🍳•Follow @pigfoodiexhk for more food!🐷💛#pigfoodiexhk_黄竹坑#pigfoodiexhk_西餐=========================一讲起黄竹坑好多人都觉得系美食沙漠,无啖好食🤣🙈最近就发现工厦入面竟然有地中海菜餐厅!质素仲唔错添😋------------------------------⭐️ Pomegranates soup of the day (4/5)当日嘅餐汤系蘑菇汤,饮落浓稠,菇香都几香浓~·⭐️ Pomegranate Avocado Salad (4.3/5)好丰富嘅沙律,有西兰花、牛油果、菠菜~酸酸甜甜好清新😝‼️·⭐️ Tunisian Shakshouka (4.3/5)好大盘嘅shashouka!有番茄、茄子、pepper、芝士等等嘅材料😋味道酸酸哋,惹味开胃,但就咁食会有啲重味~加落turkish bread一齐食就啱晒👍🥰•⭐️Slow Cooked Shredded Beef RaguFettucci
#pigfoodiexhk_黄竹坑
#pigfoodiexhk_西餐
=========================
当日嘅餐汤系蘑菇汤,饮落浓稠,菇香都几香浓~
好丰富嘅沙律,有西兰花、牛油果、菠菜~酸酸甜甜好清新😝‼️
Fettuccine +$28 (4.1/5)
阔条面挂汁力强,但口感可以再烟韧一点😝牛肉丝份量都唔‼️😋
⭐️Citrus drizzle Almond Cake (3.5/5)
呢个较普通🙈杏仁蛋糕口感较厚实,唔算太湿润
整体嚟讲食物大份几抵食,味道都唔错~餐厅地方大,坐得舒服😆
卖相:3.5/5
味道:4.2/5