2020-11-27 52 浏览
大只仔求其拣既一间黄店💛,以为只系普通一间小店,睇到墙身先知道原来系泰国过江龙😱,系当地有成超过五十间分店,小肥妹真系有眼不识泰山🙇🏻‍♀️🙇🏻‍♀️• 船皇汤面 $58 + $1 和牛船皇汤面依碗船面真系好丰富呀🤤,本身已经有齐哂牛肉、牛丸、鸡翼、鸡丝、猪肉、猪肉丸、猪润,数数下足足有七款𩠌🤯,而且只需要加一蚊就可以将普通牛肉改做和牛,识食之人梗系要嗌埋啦😎,虽然佢哋既和牛唔系超肥入口即溶𠮶种,但小肥妹就觉得咁先突显到浓浓嘅肉味,而且煮得唔会过熟,口感仲好软滑添,不过就有少少筋,至于其他配料之中最深印象就系块猪润,猪润好易煮过龙嚡烚烚,试过先知竟然可以熟得黎仲咁滑既🥺。一碗面最重要嘅灵魂就系个汤底,睇相都见到超浓郁,又唔会太咸,辣定唔辣任君选择,正呀🔥• 船皇汤面 $58 + $5 重量级和牛船皇汤面至于依款加五蚊嘅船面呢,全部𩠌都会变晒和牛,超钟意食牛嘅话,净系一两块牛又点会咁易满足到你呢😚,我会推介牛魔王们拣依款😋,和牛同样好出色,至于米粉系属于幼身𠮶种,挂汤力强,嗦哂浓郁嘅汤头🤪,不过依度既面既份量都细咗啲,男仔可能未必够饱,嗌多几个小食就perfect🥰

• 船皇汤面 $58 + $1 和牛船皇汤面

• 船皇汤面 $58 + $5 重量级和牛船皇汤面