2020-10-05
黄色米猪连认证💛🐷 排住队入素啦喂🏃🏻♂—————————————————————新界牛出去石门跑素绝对唔系容易事🥺十年都唔去一次 一出就要食尽佢~啲野食款式多到好似联合国咁 咁有心嘅小黄店真心想ENCORE😎.🐣手工海南鸡饭 配油饭香菇素汤 ($78)哩碟饭好似就系佢地嘅生招牌 旧鸡上面好似系蒟蒻 下面系腐皮沟埋啲油饭同啲酱同姜蓉都几好夹 素食宝宝都可以叫海南鸡好感动🥰仲有啲沙律菜(有啲啲唔夹个饭)🤫.🍔安格斯牛肉汉堡 ($78)个肉好厚呀 正呀喂 个FEEL好有屋企自己手作的样子🤣唔好睇啲薯条/蕃薯条得咁少同行BB忍受唔到相机食先同埋啲香味 即刻食晒落肚😤😋.🦐马拉喇沙海鲜汤配担担酱拌冷面 ($78)个汤够晒辣 入面有啲素虾/鱿鱼/豆卜/菜等 🤘🏻如果个汤系可以拌面咁食仲正~ 因为个担担面酱沟面都好够味啦.🥟饺子乌冬拼吉列猪扒 ($88)哩个就真系普普通通 虽则个乌冬是日本的 个吉列猪扒个皮就有点厚😖.🍕芝士粟米Pizza ($78)都系普普通通之作 但俘虏晒一众BB仔嘅欢心👶🏻我谂....哩个系就沙律医嘅魔力✨🌟.🍢串烧牛肉 ($28)好少地方可以食到串烧素牛肉🥰 个沙嗲汁仲要
—————————————————————
新界牛出去石门跑素绝对唔系容易事🥺
十年都唔去一次 一出就要食尽佢~
🐣手工海南鸡饭 配油饭香菇素汤 ($78)
哩碟饭好似就系佢地嘅生招牌 旧鸡上面好似系蒟蒻 下面系腐皮
仲有啲沙律菜(有啲啲唔夹个饭)🤫
🍔安格斯牛肉汉堡 ($78)
个肉好厚呀 正呀喂 个FEEL好有屋企自己手作的样子🤣
唔好睇啲薯条/蕃薯条得咁少
同行BB忍受唔到相机食先同埋啲香味 即刻食晒落肚😤😋
🦐马拉喇沙海鲜汤配担担酱拌冷面 ($78)
个汤够晒辣 入面有啲素虾/鱿鱼/豆卜/菜等 🤘🏻
如果个汤系可以拌面咁食仲正~ 因为个担担面酱沟面都好够味啦
🥟饺子乌冬拼吉列猪扒 ($88)
🍕芝士粟米Pizza ($78)
都系普普通通之作 但俘虏晒一众BB仔嘅欢心👶🏻
我谂....哩个系就沙律医嘅魔力✨🌟
🍢串烧牛肉 ($28)
好少地方可以食到串烧素牛肉🥰 个沙嗲汁仲要好鬼惹味🤣 加埋真系有少少以假乱真
希望素食黄圈继续扩大💛 大家亦都要多多支持喔🧡
新界小牛都做到 你地都得☺
📍 入素
沙田石门安群街3号京瑞广场1期2楼237号舖
Shop 237, 2/F, Kings Wing Plaza 1, 3 On Kwan Street, Shek Mun, Sha Tin
💰Total: $428
味: 8/10
饱: 9/10
抵: 6.8/10
我牛牛🐂将会继续同大家跑素 揾尽全港甚至世界各地既美味素比大家
#vegetarian #vegan #veggie #vege #eatclean #plantbaseddiet #hkig #hkfoodie #foodlove #greenfoodie #igfood #green #healthyfood #igers #foodie #igfood #yum #素食 #跑素 #美食 #健康 #香港素食 #转素快 #告素你 #黄色经济圈 #黄 #素人跑石门