2021-02-24
“𝙛𝙞𝙣𝙙 𝙮𝙤𝙪𝙧 𝙪𝙣𝙞𝙦𝙪𝙚 𝙛𝙧𝙚𝙦𝙪𝙚𝙣𝙘𝙮 𝙖𝙣𝙙 𝙫𝙞𝙗𝙚” ༘♡终于来到山林道新开的ᴛʜᴇ ғʀᴇǫᴜᴇɴᴄʏ 黑黄色既设计🚧 令餐厅好sharp✨⟡ ̫餐厅附近算比较静 加上视觉同味觉既享受 绝对可以过上一个轻松既周末⸌◦̈⃝⸍餐厅空间都几大🌊˻˳˯ₑ*॰¨̮好多座椅都可以移动 走廊又阔 想更好打卡可以坐bar台或者窗边个人觉得性价比好高 唔会吝啬食材 味道又好𓂃꙳ ⋆🍳✦ 软壳蟹海鲜意大利饭🍲第一次食一个海鲜risotto 海鲜仲多过饭 真心淡淡都食到海鲜 有虾 青口 蚬肉 章鱼 仲有唔少得大大只软壳蟹🦀♡软壳蟹好厚肉 饭味道都唔错 唔会好滞 份量够既✦ 红酒烩牛颊肉配薯蓉🥔份量略嫌有啲少 唔够喉˃⍨˂̥̥ 薯蓉同肉一样好食 个人对薯蓉无法抗拒 餐厅薯蓉滑得黎有少少薯仔粒 仲要好香🧈𓂃 ·͜· 肉唔会太咸 同薯蓉比例刚好✦ 焦糖炖蛋🥚ˎˊ˗ 炖蛋偏淡 但系上层焦糖几厚实 可以一试
个人觉得性价比好高 唔会吝啬食材 味道又好𓂃꙳ ⋆🍳
✦ 软壳蟹海鲜意大利饭🍲