2021-07-04
呢间尖沙咀嘅标志性黄色餐厅😛抢眼到本身路过都被佢吸引左入去试🥰不得不赞佢用颜色抢fo、窗边位望落有自然光战略成功,因为Jenny入到去发现其实有d暗😛𝙁𝙤𝙤𝙙🧀牛颊肉芝士薯条 $78呢个超好味啵🤤肉粒好滑嫩、颗颗分明,配埋拉丝芝士薯条做队友,冇得输啦挂💁🏻♀️🥣周打蚬汤配农夫包 $78Menu中询问度高嘅一款,满满蔬菜粒加上粒粒蚬肉,足料得黎香气十足🤩个农夫包喺沾住汤食嘅情况下都够晒饱肚⋯⋯可能正因为咁,个包底放松左戒备😂厚度同硬度over,最后要扣少少少分食物质素实在几唔错,眼同胃都照顾到😋如果著埋条黄色裙打卡就100分啦~🍵Matcha latte $44Jenny帮你试了呢杯抹茶真系唔多掂😶🌫️抹茶嘅苦味系岩嘅,但latte嘅奶味完全唔出黎见我😮💨似抹茶粉沟冰水,完全唔滑唔blend⋯唔系好知饮紧乜😲正常价钱但偏少份量,可以话系Jenny 饮过below average嘅matcha latte 🥲🍋Signature lemonade(跟餐+$10)好记得落单嘅时候,服务员覆单嘅时候讲「一杯普通lemonade」,咁强调「普通」同个名「招牌」有啲出入㖞🤥唔通系出名普通?🤭结果
𝙁𝙤𝙤𝙙
🧀牛颊肉芝士薯条 $78
🥣周打蚬汤配农夫包 $78
🍵Matcha latte $44
🍋Signature lemonade(跟餐+$10)
好记得落单嘅时候,服务员覆单嘅时候讲「一杯普通lemonade」,咁强调「普通」同个名「招牌」有啲出入㖞🤥唔通系出名普通?🤭结果真系饮到「普通」两个字😂
因为野食开高左期望,饮品质素落差有啲大😮💨而餐厅环境有bar枱又系开左靓头,但brewing 同serve drinks都麻麻,感觉唔够专业🥲
食物就毫不犹豫拣返兜,但饮品就不了,希望下次饮品会做得好啲,如果唔系到时见饮品饮水算🤣留言话Jenny知,如果你地系我嘅话会唔会二访?
𝙋𝙝𝙤𝙩𝙤 𝙨𝙥𝙤𝙩 @hungry_meanjenn
黄色shop front