2018-05-01 2150 浏览
虽然未有时间去韩国旅行,但放假都仲可以去食韩国炸鸡。同女朋友去完行街,就去左兰桂坊既sodam chicken度食炸鸡。入到去觉得装饰简约舒服,我地安排到二楼既窗口位度坐,望到街景。我地叫左2人套餐 (HKD 398),我地选择左双拼炸鸡,芝士薯条同埋凯撒沙律。个双拼味道我地要左黄金咸蛋同埋甜酸。另外仲有韩式,蜜糖芥末,辣味,雪花芝士,柠檬柚子既其他味道选择。至于个套餐饮品,我地叫左苹果特饮(加HKD 10)和姜柠蜜 (HKD 6)。先黎既系凯撒沙律,分量都几大,有好多沙律菜,蕃茄,烟肉同埋芝士,仲附送沙律酱。个人觉得味道唔错,系一个唔错既餐前开胃前菜。跟住黎既就系芝士薯条,卖相唔错,有好多芝士粉系薯条度,薯条就好大条同热辣辣咁。食落去仲好好味,一啲都唔觉得腻,食指大动。跟住黎既就系我地既主菜炸鸡。两种味道既鸡件都非常大件,而且啖啖肉,肉质鲜嫩,外脆内软。另外,黄金咸蛋个边有埋咸蛋味既薯片。个人比较喜欢黄金咸蛋既味道,不过甜酸酱既鸡件都好好味。苹果特饮卖相就攞哂满分,用一个好大既酒杯盛载著富有青苹果淡淡既味道,非常清新冰凉。另外,仲有一串糖果,感觉多一份童真。 至于个姜柠蜜,好够姜味,
虽然未有时间去韩国旅行,但放假都仲可以去食韩国炸鸡

凯撒沙律

跟住黎既就系芝士薯条,卖相唔错,有好多芝士粉系薯条度
,薯条就好大条同热辣辣咁
。食落去仲好好味,一啲都唔觉得腻,食指大动

芝士薯条

跟住黎既就系我地既主菜炸鸡

双拼炸鸡

。 至于个姜柠蜜,好够姜味,味道不俗。

苹果特饮

姜柠蜜