2016-11-27 572 浏览
最近天后炮台山附近开左好多台湾饮品店~新开没有一个不试的理由吧~我初时以为依间野叫做"豆"(是咪我太好相像力LOL)其实佢叫做KOi~ 佢正宗既程度,就连佢既STAFF都系台湾人~(系under 50岚旗下开架)而KOi最推介既野饮叫做黄金珍奶~同平时有咩唔同?我估计以佢既颜色,佢一定唔系用车軩做LOL首先佢系金金地,浅啡色,同埋SIZE系比平时饮开既细1倍,而份量都占左杯既一半~同时佢都可以简80% 50% 30%糖,但佢个杯既size系比平常贡茶细一半左右,佢卖得$24其实有D贵~另外同事仔仲叫左一杯green tea Macchiato,Macchiato表面D泡都几滑,咖啡味当然冇starbucks个D咁浓啦~但以台湾饮品黎讲都算唔错~另外一个几贴心既举动系,macchiato有D人系钟意连泡一齐饮,佢地会为你准备左一支小小刀,等你可以好易咁𠝹开个顶~野饮选择都几多~打左**就唔可以转做热饮~为左唔洗你企系到等得咁辛苦,又或者要行劲远先有得买~系附近OFFICE,只要买2杯或以上就可以免费送货!每次去买,个个staff都会同我地讲~佢成间shop先得2个人。。走左一个送货忙起上

我初时以为依间野叫做"豆"(是咪我太好相像力LOL)

而KOi最推介既野饮叫做黄金珍奶~同平时有咩唔同?
冻 黄金珍奶 "中"
我估计以佢既颜色,佢一定唔系用车軩做LOL

热 green tea Macchiato "中"
野饮选择都几多~打左**就唔可以转做热饮~

为左唔洗你企系到等得咁辛苦,又或者要行劲远先有得买~系附近OFFICE,只要买2杯或以上就可以免费送货!每次去买,个个staff都会同我地讲~佢成间shop先得2个人。。走左一个送货忙起上黎真系会火山爆发。。。
但佢都好主动同我地讲,真系值得加许!!

总结系~

虽然KOI既饮品份量系偏细,但其实每次朕买贡茶永远饮完半杯都要掉~加上佢冒甜味唔系净得糖浆甜,唔会系唔系都加劲多~依个都几好~

而家香港总其共有3间分店~希望佢黎紧会系多D地方开多1-2间啦~
2016-11-25
5 分钟 (外卖自取)
冻 黄金珍奶 "中"