2023-07-18
生日𠮶日同男朋友去咗呢间西餐厅食饭~呢间餐厅个气氛好好😍而且就喺沙滩隔离,又啱啱好𠮶日嘅天气好靓❤️一切都系咁啱❤️设室外同室内座位,室内楼底高之佘最钟意佢圆拱形窗嘅设计,真系好浪漫🌹❤️我哋分别嗌咗set B同埋set C🌹晚餐Set Dinner B $398-法国鹅肝慕丝多士 - 香草蒜茸牛油焗法国田螺- 意大利白松露忌廉汤 - 香草果仁焗纽西兰羊被架配露丝玛莉红酒汁- 欧陆甜品 -咖啡或茶🌹晚餐Set Dinner C $498 -薄切美国顶级生牛肉配柚子醋汁-阿根廷红虾刺身配青柠辣汁-芝士蟹肉焗荷兰大菇-龙虾浓汤 -烤澳洲安格斯肉眼扒配红酒烧汁-欧陆甜品- 咖啡或茶前菜:两个套餐夹埋嘅前菜分别有薄切美国顶级生牛肉配柚子醋汁、法国鹅肝慕丝多士 ~生牛肉食落去似火腿🤣都几特别~不过个人更加钟意鹅肝多士,顺滑得来好香香草蒜茸牛油焗法国田螺& 阿根廷红虾刺身配青柠辣汁& 芝士蟹肉焗荷兰大菇:三者之间各有优点🤣田螺我反而钟意食佢底下𠮶啲薯蓉,整得好香😍而红虾好新鲜,配上青柠辣汁有种泰国生虾嘅感觉👍 芝士蟹肉焗荷兰大菇系我最有惊喜嘅!真系好食!好香!餐汤:我哋一个拣咗龙虾汤一个拣咗白松露汤~个
我哋分别嗌咗set B同埋set C
-龙虾浓汤
-烤澳洲安格斯肉眼扒配红酒烧汁
-欧陆甜品
- 咖啡或茶
餐汤:我哋一个拣咗龙虾汤一个拣咗白松露汤~个人会更加钟意意大利白松露忌廉汤!传统之余味道好浓厚~龙虾汤个人觉得相对比较逊色
黑松露菌煮南非五头活鲍鱼 (消费满600送) :估唔到呢间餐厅满$600仲有得送鲍鱼😍😍👍🤣而且真系超级超级好食!鲍鱼够大只又新鲜,肉质弹牙 ,配上黑松露奶油酱,香到爆!🤤🤤🤤
香草果仁焗纽西兰羊被架配露丝玛莉红酒汁:羊架都有比到惊喜我😍🤣肉质好鲜嫩,羊味会比较重,如果钟意食羊嘅一定要嗌🤣👍
烤澳洲安格斯肉眼扒配红酒烧汁:牛扒系薄切 ,味道都好香 ~牛味浓郁
欧陆甜品:甜品都等得比较耐,好肯定系即叫即整🤣分别有三款,一款苹果金多宝、一款芝士蛋糕、一款云呢拿雪糕❤️三款入边最钟意苹果金多宝,甜度啱啱好