2022-11-11
秋风起,除咗三蛇肥之外,亦都系食大闸蟹的季节。早排睇咗网上介绍呢间餐厅,喺_ _ day有买二送一优惠,好似好吸引,点知上到去睇已售罄😱。于是只能退而求其次,买咗75折的优惠,连埋加一,每位净$619。我哋期待咗好耐,终于等到用餐呢一日。我哋6点20分去到,排咗阵队,就被安排坐喺蟹山旁边张枱。用餐区楼底太矮,成件事感觉超局促,而且张枱又好细张,放唔到几只碟,搞到非常狼狈😅。讲返呢次用餐体验,话明系蟹宴,就一定有好多蟹可以食。一开波见到好多人涌埋去蟹山度攞到盘满砵满咁,我都唔敢出去抢。等到差唔多第三轮先出去攞😋。见到职员源源不绝地添加,何须太心急呢!大闸蟹每位一只,另外附送鸭肝蟹黄米通一份。熟食方面选择就唔算十分多,可能大家都专攻蟹。最记得有菠菜焗蚝,每位三只。另外仲有咖喱炒蟹😳。烧味有烧腩仔和乳猪🐖,不过乳猪要排队,很快就冇得攞了。肉类就有烧牛肉🐂和羊架🐐,质感唔算太嫩滑,一般般。刺身有三文鱼🦈、吞拿鱼🐋、鲷鱼🐟、原粒帆立贝和八爪鱼🐙。甜品选择亦唔算多,不过就有豆腐花和哈根大师🍨。海鲜就有小龙虾🦞、熟🦐、翡翠螺、青口和蚬等。冇生蚝和龙虾🙄。整体嚟讲算系咁啦(^∇^)ノ♪😲p
大闸蟹每位一只,另外附送鸭肝蟹黄米通一份。
烧味有烧腩仔和乳猪🐖,不过乳猪要排队,很快就冇得攞了。
肉类就有烧牛肉🐂和羊架🐐,质感唔算太嫩滑,一般般。
刺身有三文鱼🦈、吞拿鱼🐋、鲷鱼🐟、原粒帆立贝和八爪鱼🐙。
甜品选择亦唔算多,不过就有豆腐花和哈根大师🍨。
整体嚟讲算系咁啦(^∇^)ノ♪😲
ps. 最开心第一次食自助餐有姜茶供应,饮到个肚仔暖粒粒,好舒服♪ \(^ω^\ )
期待下一次再战更高质嘅自助餐🥳