2019-06-06
为左充下电,黎左呢间食个豪华既韩烧午餐!!发现商场入面既餐厅特别难揾,唔似街铺咁可以定位,揾左好一阵先发现到佢。门口见到佢都坐满人,以为要等好耐。原来佢入面别有洞天,转个弯仲有唔少位。地方几阔落,而且虽然系韩烧铺头,但系都唔会油油既。我决定食既,就系呢个特级午市套餐啦~我觉得佢呢度嘅选择都几多,而且又有平有贵,时间急嘅就可以食啲平啲嘅饭,有时间又有预算嘅,就可以食下韩烧。佢好快就帮我set好咗,放咗好多唔同嘅配料,而且亦都系有炉边蛋。炉边蛋入面有一啲菜做配料咁。而且呢佢酱汁都放咗三种俾我,俾我就咁点嚟食或者系包肉食。野饮方面就叫咗最普通嘅可乐。值得留意嘅系,佢会有个紫菜饭俾你送烧肉,比普通嘅白饭好,食落味道无咁寡淡。烧肉嚟啦。我发现佢呢就比较肥,因为油脂比较多,所以食落口非常易咬,软软的☁️☁️。但我建议一开始食嘅时候就食咗佢先,咁样肚饿嘅时候食呢就唔会觉得油腻。五花肉因为无经调味,我发现包肉食比较好食,跟住佢啲包肉酱同生菜一齐食,就又香又健康啲。不过唔好睇小另外两种调左味既肉,我发现佢地单配紫菜饭,劲好送饭。我食到一半嘅时候,职员就上左一个泡菜汤俾我。佢仲会开火一直煮住佢,俾你可以一直热
门口见到佢都坐满人,以为要等好耐。
野饮方面就叫咗最普通嘅可乐。
烧肉嚟啦。
特级午市定食
我食到一半嘅时候,职员就上左一个泡菜汤俾我。佢仲会开火一直煮住佢,俾你可以一直热热咁食。
辣辣地都几好味,入边嘅材料有多。
食食下仲发现原来佢系一个海鲜泡菜汤。仲有几只蚬食。