2014-04-14
大坑系一个好舒服既地方起码暂时仲未被内地同胞占领, 仲感觉到系香港人既地方入到大坑好放松, 连厅餐都特别悠闲拣左梳化位, 两个人可以静静地倾下计点左Lemongrass tea, 不过个人不太习惯呢种香草下次都系拣返d 大路野..而all day breakfast ($85) 就真系无得顶 !麦方包系自家制, 好松软, 好浓麦香好食过好多面包舖同高级餐厅,炒蛋啱啱好, 唔会太熟, 保持蛋香同嫩滑粟米同菇无谂过咁甜, 咁夹烟肉就逊色少少, 如果可以再干身d , 脆身d 更好窝夫配果jam, 果jam 都系自家制, 一酸一甜,好重果味, 食得出材料天然, 唔系用人工调味会推介大家试 all day breakfast !而朋友就点左个set dinner (羊架 set : $198)包salad / soup, appetizer, main dish, drink 同dessert饮品点了咖啡, 但又唔记得影相salad 配健康多士朋友都大赞佢既面包好好食 ppetizer拣左蘑菇烟肉蛋饼蛋饼另一推介 !!初头睇落蛋饼咁大件, 会好饱, 好”漏”试左一啖, 不得了, 比想象中更好味
起码暂时仲未被内地同胞占领, 仲感觉到系香港人既地方
入到大坑好放松, 连厅餐都特别悠闲 拣左梳化位, 两个人可以静静地倾下计
下次都系拣返d 大路野.. 而all day breakfast ($85) 就真系无得顶 !
麦方包系自家制, 好松软, 好浓麦香
好食过好多面包舖同高级餐厅,
炒蛋啱啱好, 唔会太熟, 保持蛋香同嫩滑
粟米同菇无谂过咁甜, 咁夹
烟肉就逊色少少, 如果可以再干身d , 脆身d 更好
窝夫配果jam, 果jam 都系自家制, 一酸一甜,
好重果味, 食得出材料天然, 唔系用人工调味
会推介大家试 all day breakfast !
饮品点了咖啡, 但又唔记得影相 salad 配健康多士
朋友都大赞佢既面包好好食 ppetizer拣左蘑菇烟肉蛋饼
蛋饼另一推介 !!
初头睇落蛋饼咁大件, 会好饱, 好”漏”
试左一啖, 不得了, 比想象中更好味 !
成件食晒, 反而食唔哂d 菜 XD 主菜系羊架配千层马铃薯
其他高级餐厅都通俾2件,
呢次有3大件, 朋友仔食完d 羊架都食唔落千层马铃薯 XD
千层马铃薯都唔错,
我唔识煮野食, 我食唔出系落左咩, 好似有股牛油, 芝士香咁 甜品焦糖炖蛋呢…..就唔系好合格…有些少失望
大概前面既all day breakfast 同 dinner set 都好有水准
反而甜品感觉是旺角café的level
如果甜品可以再好d 就成餐饭都好perfect !!!