2009-10-31 46 浏览
㖊晚既饭局既人物,包括有....JOSEPHINE,JOSEPHINE男友EDWIN (我第一次见),阿杰,JOJO,阿杰既朋友 LEO (亦都系第一次见),阿PIK,SHIRLEY同埋我.我地今次既饭聚,系为咗12月份圣旦时,大家会一齐去山区义教,依家大家见下面,到时唔会咁陌生啦.讲番呢间酒家,点讲好呢...先讲服务.... SHIRLEY同我讲BOOK咗7:30系德兴打边炉,用JOSEPHINE个姓氏黎订位,咁OK啦,我先到,先攞位,去到OK唔驶等,可以直接去个张枱.坐定定后,唔知系咪经理黎呢,走黎问我,几多位,再问我系咪食任食火锅,我话弊啦,唔清楚,因为班FD冇讲低系咪食任食火锅,唔敢决定,咁佢就话,如果系任食既就117元一位,食2个半小时,入座开始计,我话我班FD未黎㖞,佢话未黎,我可以出番去再排过队,我话下,佢话呢D公司规定㖞,我再问个经理,如果唔系任食,有冇限时间,佢就话冇.态度系有D串,但都明呢D系公司既规定.再讲食物 ....我地点D唧唧鱼面,写3个就黎1个,写带子都写多D,佢都系黎几粒,再讲粟米,佢地落落下发现其中一嚿既粟米,有野,同个经理讲,个经理居然话系由粟米入面
讲番呢间酒家,点讲好呢...
再讲食物 ....我地点D唧唧鱼面,写3个就黎1个,写带子都写多D,佢都系黎几粒,再讲粟米,佢地落落下发现其中一嚿既粟米,有野,同个经理讲,个经理居然话系由粟米入面扒出黎,咁讲野都得,不过唔埋啦,大箘食细箘,细箘当补品啦.
其实D鱼面麻麻地好食,仲有只唔知咩野丸就好酥.
坐到2个半小时之后,有人走黎叫埋单啦,睇番张单,每人都系117元系全包,己经系包埋加一服务,咁...打边炉黎计,算系抵,但卫生就麻麻啦.

2009-10-30