2022-07-20 481 浏览
今日我黎登陆月球啦好开心今日黎到这间餐厅,因为真系几特别,相信店主斩系太空探索爱好者。由布置到洗手间,都有登月既feel. Starter -蟹肉牛油果他他夏日炎炎,先食个牛油果蟹肉他他。牛油果超级清新, 岩晒夏天食。佢蟹肉都好浓好香。做得几出色同好食。 个味好fresh 龙虾汤超重龙虾味,令人爱不释手。食到爽佢虾味真系超重。虎虾配龙虾汁意大利面这个main. 令人相当吸引。佢个龙虾汁好重,但又不会太咸。只虾又真系好大只,好似头先龙虾汤既续集咁, 份量亦都好够。封门牛柳配薯蓉烧汁封门柳打边卢就食得多,西餐都有但比较少食。好味道,超重肉味,个肉汁亦好浓。其实封门柳一向都吾输肉眼。Tiramisu 这个tiramisu 真系同餐厅既主题互相呼应。系一个月球。单看外表,开头我真系有怀疑系咪叫错了。又曾经有想过 系咪要扑开(绝对吾系架)一打开,原来系一个tiramisu 。 超得意,亦好重咖啡味同埋好好食。
今日我黎登陆月球啦
好开心今日黎到这间餐厅,因为真系几特别,

Starter -
蟹肉牛油果他他
夏日炎炎,先食个牛油果蟹肉他他。

龙虾汤
超重龙虾味,令人爱不释手。食到爽
佢虾味真系超重。

Tiramisu
这个tiramisu 真系同餐厅既主题互相呼应。

2022-07-19