2018-05-15 2068 浏览
每次黎呢度都比佢多种特色养生汤底所迷住, 款款都吸引, 好彩依加设有双拼汤底, 以较高价钱汤底收费, 同一时间可以试2款汤底, 有辣有唔辣, 各适其式!麻辣锅以多种香料及药材, 加入鸭血及冻豆腐, 辣度任你选 (小辣程度最岩我), 仲加送多一份鸭血比你, 正㖞! 想讲呢度嘅鸭血口感嫩滑, 真系好似食紧果冻咁, 但又唔会一夹就散开, 配麻辣汤底真系好鬼正架!另一款为宁神养心锅 ($168), 以川芎, 白芷, 天麻, 当归, 鲜鸡, 猪肉及鲜鱼淆成, 滚起时已闻到好香药材味!  咁香当然先饮碗汤, 饮落舒服又好味, 真系好似一碗补身汤咁!"汤渣"有竹丝鸡及鱼头, 鸡肉都仲算滑㖞; 另外个鱼头煎香左一D都唔会腥, 两样都被我地食晒.........哈哈...LIKE佢Facebook及打卡仲有无酒精类饮品一杯请你饮, Cheers...............落好火锅配料单就正式进入火锅环节樱桃鲜滑鸭片 ($88) - 肉色靓仔, 肥瘦亦适中, 切成薄薄一片, 缩短烚嘅时间, 食到有鸭肉香味!  饺类点了自家制极品水饺 ($42/半份), 只只饱满, 有大半只虾及饀料食到好香麻油味, 果真

落好火锅配料单就正式进入火锅环节

樱桃鲜滑鸭片

饺类点了自家制极品水饺 ($42/半份), 只只饱满, 有大半只虾及饀料食到好香麻油味, 果真皮薄馅靓!
自家制极品水饺

蜂巢牛肚 ($88) - 已经系煮腍左, 烚一阵基本上已食得! 放入两面汤底都能索到汤, 小心热汤一咬时系口腔内爆发!
蜂巢牛肚

杂锦蔬菜盘 ($68) - 有几款蔬菜, 份量都几对眼, 又有杂菇及金菇菜, 样样有D唔驶烦恼!
杂锦蔬菜盘

宽粉条 ($38)系我每次黎呢度都唔可以错过嘅, 烚至透明色就食得, 口感烟韧, 配咩汤底都做到好朋友!
宽粉条

次次黎呢度火锅都食到好满足, 腰围寸数亦有上升趋势, 真系人生胶拉链呀..............................

自家制极品水饺
蜂巢牛肚