2022-11-27
呢日系平日下午,虽然入西贡无得衬热闹,但多左一份宁静悠闲既感觉。之前听朋友讲呢间人气cafe周末成日排长龙,衬呢日系平日,当然要试一下。Cafe系出名卖茶果果条街,唔难揾。主食好似选择不多,但具有小店特色,好多都系一般cafe较少见,例如:Open Toast 和 Dutch Bany Pancake。作为抹茶控既我,当然会拣Matcha latte。抹茶同花混合得几好,口感顺滑,抹茶味出,好饮!是日餐汤同包好精致,特别系个包,份量多,有咬多,好食。个周打蚬汤大大碗,两个人share都ok。味道仲要creamy得黎,饮完都唔会感到腻,必叫。黑松露蟹肉沾酱配吐司蟹肉份量不少,带鲜味,加埋阵阵既黑松露味,味道特出得黎,唔会觉得过咸,连我个拣饮择食个朋友都话岩食。真系有啖啖蟹肉。上网见呢Dutch Baby Pancake咁人气,当然是叫返个试下。个Pancake系薄身同重蛋味,加埋个豆腐雪芭,味道好有惊喜,会唔觉唔觉食哂。
Cafe系出名卖茶果果条街,唔难揾。
作为抹茶控既我,当然会拣Matcha latte。
抹茶同花混合得几好,口感顺滑,抹茶味出,好饮!
是日餐汤同包好精致,特别系个包,份量多,有咬多,好食。
黑松露蟹肉沾酱配吐司
真系有啖啖蟹肉。