2016-05-26 3121 浏览
炮台山有质素既茶餐厅其实唔少, 茶餐厅除左荣记 新钊记 红磡冰室之外, 呢个地区小龙算系我至爱通常如果要忙到2点的话, 就会打定电话叫佢份下午茶, 旨因落到去排队堂食, 10分钟系一个基本盘, 所以叫定外卖行过去拎番公司会仲舒服. 无叫到既话, 同门口个哥哥吹下水, 劲nice架~至于呢度食咩? 猪扒类别绝对稳阵, 就算外卖都唔影响太多个质感. 猪扒完全唔觉有落左松肉粉, 最惊食到呢种感觉, 而外卖既煎蛋通常好惊佢会焗熟, 但拎到番公司影完相吉穿佢都仲有大量蛋黄流出, 而捞面经过一段路程就变得有小小淋, 相信堂食会系岩岩好的.至于热饮我绝对放心, 无论咖啡定系奶茶, 我好钟意佢咖啡味够浓之余, 奶滑依然平冲到, 所以唔落糖对我绝对岩岩好.
猪扒煎蛋印尼捞面 + 热咖啡

题外话/补充资料: 如果第一次黎食试焗猪扒饭比较好, 反正猪扒实无死, 同埋预左排队!
2016-05-19
10 分钟 (外卖自取)
猪扒煎蛋印尼捞面 + 热咖啡
  • 猪扒类食物