2010-06-10 50 浏览
同男友去试一寿司的黑夜寿司,11点去到,11点半last order。其实我地无睇清楚边d食物有半价优惠,但埋单先发觉原来只系寿司,手卷同刺身先有半价,小食同饮品系无半价,等我地仲计到尽,要每人消费80蚊咁辛苦添。其实消夜寿司既质素一般,唔知系咪因为做定。不过就几抵既。寿司三文鱼($10): 普通,肥瘦适中。三文鱼三食($22): 揾笨呀~~三食系一件普通三文鱼,一件黑椒烟三文鱼,一件普通三文鱼面加上几条洋葱。点解可以贵咁多。汁煮帆立贝($28): 熟帆立贝无左平时生帆立贝的味道,又冻,又无乜酱油或面鼓汁味,即系无汁味无帆立贝味,如果蒙住眼完全唔知自己食紧咩。香芒甜虾($26): 好香芒果味,又甜,用青瓜代替紫菜包住寿司,加一点清新同爽脆,有点似食紧沙律。牛油果蟹棒($14): 其实食唔到牛油果的味道,唔知点解真系无咩味觉刺激。黑籽剑鱼粒军舰($14): 几好味。蟹肉腐皮($14): 腐皮好甜同埋好冻。小食吉列广岛蚝($42): 热辣辣,脆卜卜,不错不错,而且蚝胀卜卜,又有膏。清酒煮蚬($35): 个汤好好味,我地都饮左半碗。除左蚬,仲有杂菇作配料。鳗鱼手卷($18): 普通的鳗鱼手卷
其实消夜寿司既质素一般,唔知系咪因为做定。不过就几抵既。

寿司
三文鱼($10): 普通,肥瘦适中。

黑籽剑鱼粒军舰($14): 几好味。

蟹肉腐皮($14): 腐皮好甜同埋好冻。

小食

鳗鱼手卷($18): 普通的鳗鱼手卷,鳗鱼汁都足够,食到底都仲有鳗鱼,都好抵食。

帆立贝刺身($35): 有6片,不太新鲜。

提子汁饮品($26): 一小罐,摇几摇,倒出来,不是平时的很流质的,而是结结地,一pat野咁,好奇怪。
2010-06-06
$112 (宵夜)
  • 香芒甜虾军舰
  • 清酒煮蚬