收工同朋友chill 一chill,o黎到美丽华呢间美式burger 店。接近酒吧o既setting,店舖内里黑色为主,配以抢眼o既鲜红色bar 台。汽车似乎亦都系呢间餐厅o既主调,唔单止当眼处摆o左好多粗犷o既车軚做装饰,细心留意,仲会发现竖立o左d 路牌同地上刻画住斑马线。等burger o黎之前,当然要叫番d 小食填住肚仔先,叫o左个黑松露芝士薯条($62 免加一)。热辣辣o既粗薯条,淋上极度浓稠o既芝士酱,同出面叫开沈两沈芝士粉o个d 真系完全系两个唔同层次,香浓到食到中后d 芝士甚至会凝番实净,真材实料!虽然share 食,但食完都饱o左3、4 成~我地每人各点一个burger啦,佢已然帮o左你一开二,所以想share 都唔难。蜜糖芥末大烤菇烟肉牛肉汉堡($115) 系我拣o既,好大件就梗o架喇,美国份量wo 讲紧~ 食e d 我通常都要一层层食,因为个口无咁大……大烤菇系几juicy o既,主角汉堡混和o左肥膏脂肪去增强松化度,都已经唔错了,但如果可以煮得再raw 一d,稍为多d 肉汁会更好。另外交换o左朋友半件牛油果酱芝士牛肉汉堡($92),呢个我觉得较我o个款好食!d

黑松露芝士薯条 ($62)

蜜糖芥末大烤菇烟肉牛肉汉堡 ($115)
蜜糖芥末大烤菇烟肉牛肉汉堡

另外交换o左朋友半件牛油果酱芝士牛肉汉堡($92),呢个我觉得较我o个款好食!d 牛油果酱十分之fresh,带起o左牛肉o既鲜甜,同埋牛油果本身个口感都系偏油腻o个类,一齐食会令到肉质更为松软,咁样效果几好,呢个净得一试!
牛油果酱芝士牛肉汉堡 ($92)
牛油果酱芝士牛肉汉堡

饮品方面,朋友一阵要揸车,所以最好唔好饮酒喇今晚……叫o左两枝snapple ($28/樽),系我第一次饮呢个品牌。我o个樽raspberry peach 饮得出几天然,唔会话好似有果味o既糖水咁。朋友话原来超市都有得买,等我迟d 入番d 货先!
snapple 瓶装饮品 ($28/樽)
$160 (宵夜)
黑松露芝士薯条 ($62)
牛油果酱芝士牛肉汉堡 ($92)
snapple 瓶装饮品 ($28/樽)