2023-08-17
呢间嚟自东京涉谷嘅拉面店主打九州豚骨拉面 汤底每日以猪骨及多种蔬菜熬煮10小时 更有日本师傅坐阵🕶️ 餐厅周围摆满咗BearBrick 有啲位仲有陪食员BearBrick🤣好盏鬼🤣每消费$100就送刮刮卡抽奖🤓近排仲做紧饺子大胃王挑战 +$19.9 可以喺一个钟内食完一碗拉面后剩余时间内任食饺子😂 真系又食又玩又拎LoL—————————————————————🐕 拉面 🐕⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯每碗面配有慢煮西班牙黑毛猪猪肉片带点厚度 肥瘦均匀相间肉质柔软粉嫩 肉味浓厚觉得好食过中环啲过江龙拉面⋯🥹🐟柴郎君 (鲣鱼酱油拉面)$88拉面幼身但保有劲道喜欢它入口有股鲣鱼炭焙飘香 味道咸香清甜易入口怕鱼腥的人也不怕一试!🌶️ 赤郎君(激辛地狱拉面) $98这款选用蛋黄粗面条开头有少少似辛辣面嘅辣随即换来的是唐辛子的辣香辣度会喺口中不断累积 真的挺辣😂 刺激感十足—————————————————————🐕小食/饮品 🐕⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯🥟羽根饺子 (4只 $32)饺子煎得不油腻 偏软身入面是猪肉椰菜馅一口一只刚刚好😛🥚温泉流心玉子冷豆腐($38)冷豆腐配上日本产新
🐕 拉面 🐕
🐟柴郎君 (鲣鱼酱油拉面)$88
拉面幼身但保有劲道
喜欢它入口有股鲣鱼炭焙飘香
味道咸香清甜易入口
怕鱼腥的人也不怕一试!
🌶️ 赤郎君(激辛地狱拉面) $98
这款选用蛋黄粗面条
开头有少少似辛辣面嘅辣
随即换来的是唐辛子的辣香
辣度会喺口中不断累积
真的挺辣😂 刺激感十足
🐕小食/饮品 🐕
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
🥟羽根饺子 (4只 $32)
饺子煎得不油腻 偏软身
入面是猪肉椰菜馅
一口一只刚刚好😛
🥚温泉流心玉子冷豆腐($38)
冷豆腐配上日本产新纪元卵
混上酱油 柴鱼干
有清凉开胃之感😙
🍈蜜瓜梳打 ($26)
🍵抹茶可乐 ($26)