2016-11-15 479 浏览
最近见有新dinner set出,友人懒谂食咩好,就决定点二人的dinner set $468,加上有大家中意既黑毛猪。有齐前菜的小食拼盘、餐汤、主菜有意粉及薄饼,仲有甜品及饮品,原本怕唔够饱,但最后坚饱肚,好满足。餐饮仲可以加$15要特饮,我当然点受观迎,每枱女仔都点的热水果茶,仲有几款口味选择。友人的冻咖啡有牛奶及糖水,仲用靓靓奶壶装著,好优雅。冻咖啡不算好浓,味道普通。热情果乌龙茶,dinner set加$15,价钱几吸引架,大大壶有得座热慢慢叹,我饮到食甜品都未饮完,一定够饮。味道酸酸甜甜好香水果味,茶味清淡不苦涩,仲有好多新鲜生果粒。南瓜忌廉汤超好饮,惊喜位黎架,清甜南瓜味,有忌廉令个汤更creamy顺滑,更滋味,而且份量颇多,配法包都好好味,法包微微烘热,不算好脆身。杂菌汤好浓郁且有好多菇菌碎,十分足料。稠稀适中几creamy都算滑身。但越饮越咸,味道几重。精选小食拼盘,有三款小食,其中两款都是西班牙黑毛猪。西班牙黑毛猪火腿薯蓉,脆衣炸得香口脆卜卜,而且薄身不油腻。薯蓉好滑唔杰,有少少黑毛猪火腿的咸香,但再多点会更好,因为要沾点酱才够味。西班牙黑毛猪火腿,细细片卷著火箭菜,

冻咖啡
友人的冻咖啡有牛奶及糖水,仲用靓靓奶壶装著,好优雅。
冻咖啡
冻咖啡不算好浓,味道普通。
热情果乌龙茶

南瓜忌廉汤
杂菌汤
精选小食拼盘- 西班牙黑毛猪火腿、焦糖单骨鸡翼、西班牙黑毛猪火腿薯蓉
精选小食拼盘,有三款小食,其中两款都是西班牙黑毛猪。
西班牙黑毛猪火腿薯蓉
西班牙黑毛猪火腿薯蓉,脆衣炸得香口脆卜卜,而且薄身不油腻。

西班牙黑毛猪火腿
西班牙黑毛猪火腿,细细片卷著火箭菜,估唔到细片已经好咸香,味道浓郁,配微苦的火箭菜也好夹,但一定要沾少少黑醋汁,甜甜地也好夹火腿的味道。
焦糖单骨鸡翼
焦糖单骨鸡翼,一般都多女性客人,所以女仔食鸡翼都可以食得斯斯文文啦,因为餐厅细心制作单骨鸡翼,开边两份真系方便进食架。鸡翼炸香后,煮好焦糖再将鸡翼沾匀焦糖酱汁,鸡翼吸到好多味,甜中有焦糖香,味道好正。
黑松露酱炒鲜杂菌宽条面
黑松露酱炒鲜杂菌宽条面,好精美好似细细碟唔饱,但食完就知,都好饱肚下。而且仲有好多芝士碎。
黑松露酱炒鲜杂菌宽条面
先讲个酱汁好浓香滑身,creamy不太杰身,宽条面挂到更多酱汁,粗身有咬口,好香黑松露味,都几多鲜菌料,整个面食完都有点腻。
西班牙黑毛猪薄饼
西班牙黑毛猪薄饼,大大个是脆薄批,食完唔会腻。有六块所以好够食,份量刚好。
西班牙黑毛猪薄饼
黑毛猪也落得豪爽,六块薄饼都有黑毛猪火腿,油润咸香,越咬越出味,加上咸度不会高,配薄饼一流。
西班牙黑毛猪薄饼
而且即叫刻做够哂热,芝士也好多,睇下拉丝效果几吸引。除了有黑毛猪,还有辡肉肠片、沙律菜等等,令薄饼更有肉感,沙律菜好爽脆又清新,可减低薄饼的油腻感,平衡饮食健康。
每日精选窝夫-曲奇及班尼蛋糕
最后上甜品,我地拣了窝夫,估唔到每人一份,而且卖相吸引,睇落好好味。
每日精选窝夫-曲奇及班尼蛋糕
有1/4份窝夫,上面有班尼蛋糕及曲奇,加了云尼拿酱汁更好味。

窝夫保持到外脆内松软,吉士虽滑但偏杰身,但有云尼拿汁令窝夫冇甘干身,味道更好。

朱古力味好浓重但颇干身的班尼蛋糕,放久了入口溶化更美味。
每日精选窝夫-曲奇及班尼蛋糕
原来仲鬼马地收埋左球朱古力雪糕,将雪糕入脆筒,再沾点朱古力装饰,一支靓靓雪糕就出世啦。

好玩好睇又好味,雪糕细细球,再饱都食得哂,正。
2016-11-14
热情果乌龙茶