2017-10-08
前排食左brunch ,依家爱上左。贪就贪佢一餐可以当两餐食,放假嘅时候又唔会咁早起身,起身去食嘅时间就刚刚好,而且食嘅时间好长,唔会好赶,啱晒悠闲嘅假日。呢度晏昼有好多唔同嘅套餐,上至Pizza,下至扒类嘅都会有,而且出面会有一个自助嘅食物吧。讲食物吧虽然唔算话好大,但系食物都应有尽有,有沙律,有巴拿马火腿,沙乐美肠,芝士,甚至仲有各式各类的甜品。今日就叫咗个黑毛猪配蓝啤梨汁,黑毛猪煮嘅时间需要耐小小,所以大家要预返三四个字嘅时间。其实平时我好少钟意食猪扒嘅,但系黑毛猪就另计。因为黑毛猪同猪扒嘅肉质完全唔同。我怕就系怕普通嘅猪扒好鞋,但系黑毛猪就算煮得好差都好都唔会好似柴皮咁,呢度就煮得啱啱好啦。蓝啤梨汁嘅配搭都十分之好,好特别嘅一个酱汁,会有少少甜甜地嘅味道。另外仲会配上薯角,热辣辣嘅,加埋一旧猪扒非常之饱。仲想提一提大家,因为佢出面有一个自助嘅食物吧,所以每个人最低消费系一个套餐先至可以享用出面嘅沙律吧架。
另外仲会配上薯角,热辣辣嘅,加埋一旧猪扒非常之饱。