2023-03-17
趁住细路考试,同个同事嚟到荃湾揾下午茶食,黎到觉得铺面几靓,入面行简约型格路线。•香辣蜜糖鸡翅&脆薯粒 $68鸡翼系单骨鸡翼,食起嚟冇咁狼狈,两样都炸得好脆,一路倾偈一路食都唔会淋咗。但蜜糖系另外加喺侧边,系要靠自己去点•荷兰宝贝班戟 (茉莉花茶果酱&夏日莓果配香草冰淇淋) $78麻麻哋甜品嘅我第一次食呢种Pancake,本身以为系胀卜卜嘅,原来系两层薄pancake中间加咗果酱,𠮶球雪糕起咗画龙点睛嘅作用,基本上所有pancake配雪糕都好好食㗎喇😂😂•Pink Lemonade Matcha $52好特别好靓嘅特调,影相好好影😝不过系我同事叫,我就无试到味道•Iced Belgium Chocolate $52个人相信通常朱古力都系热饮好饮啲,但行过黎好热所以叫咗冻饮。出黎效果的确太淡,同我想像比利时朱古力好浓郁嘅味道有出入
•香辣蜜糖鸡翅&脆薯粒 $68
•Pink Lemonade Matcha $52