2021-11-26
机缘巧合之下去咗呢间💛店庆生🤪估唔到夜晚都唔系好满座🥲同埋其实呢到都几大 好多座位本身呢到gimmick应该系打卡但其实食物质素都ok既大份又几好坐🤔咸食系正路既西式Cafe食物反而甜品好似相对会特别啲 但今次冇试🤣员工都好nice😂仲主动帮朋友影打卡相📸带左个蛋糕去仲帮手摆盘摆得靓靓!仲要唔收切饼费👀—————————————————————💛酥炸软壳蟹忌廉意大利饭 $148😋:7.5/10软壳蟹都几大只~忌廉味道浓厚 入面仲加左菇同芦笋等蔬菜意大利饭既口感都够软硬适中系一个稳阵之选😛💛海鲜拿破仑意大利粉 $128😋:8/10呢个相对上更抵食🤣几足料成碟份量都比想像中多 都真系几大碟海鲜既份量都ok 青口、虎虾都有几件不过带子得一粒~番茄味好香浓同好多酱!💛西班牙海鲜Pizza $158😋:6/10应该大约系7吋左右既份量本身已经切开左6份系名副其实既薄饼🤣个饼底真系好似饼咁脆上面既馅料有元贝、青口、虎虾等芝士都做到拉丝既效果~不过酱汁就冇多到铺满晒啖啖都多酱但我个人比较钟意厚批既满足感🤫所以就冇话特别推荐💛香煎美国有骨猪鞍扒伴苹果烧汁 $258😋:7/10猪扒好厚身~啖啖肉几满足猪
机缘巧合之下去咗呢间💛店庆生🤪
估唔到夜晚都唔系好满座🥲
同埋其实呢到都几大 好多座位
本身呢到gimmick应该系打卡
但其实食物质素都ok既大份又几好坐🤔
咸食系正路既西式Cafe食物
反而甜品好似相对会特别啲 但今次冇试🤣
员工都好nice😂仲主动帮朋友影打卡相📸
带左个蛋糕去仲帮手摆盘摆得靓靓!
仲要唔收切饼费👀
—————————————————————
😋:7.5/10
软壳蟹都几大只~
忌廉味道浓厚 入面仲加左菇同芦笋等蔬菜
意大利饭既口感都够软硬适中
系一个稳阵之选😛
😋:8/10
呢个相对上更抵食🤣几足料
成碟份量都比想像中多 都真系几大碟
海鲜既份量都ok 青口、虎虾都有几件
不过带子得一粒~
番茄味好香浓同好多酱!
💛西班牙海鲜Pizza $158
😋:6/10
应该大约系7吋左右既份量
本身已经切开左6份
系名副其实既薄饼🤣
个饼底真系好似饼咁脆
上面既馅料有元贝、青口、虎虾等
芝士都做到拉丝既效果~
不过酱汁就冇多到铺满晒啖啖都多酱
😋:7/10
薯条上枱时热辣辣 份量都几多
好香既浓既黑松露味
黑松露蛋黄酱好多🤪
试咗Peach Mojito & Lychee Mojito
感觉上两者分别唔大🤣
两款饮落都生果味唔重😂
同埋有酒同冇酒感觉上又差唔多🤣
另外Staff有推荐Rose Sangria
佢用红酒做底 比较浓味
同埋呢杯个样最靓🤣但冇影到lol
👅:整体黎讲我觉得食物质素系ok👀比一般楼上cafe好~而且环境又几特别!完全进入左黑白漫既世界🤣连个厕所都完美融入左系环境入面📚最抵赞系员工服务态度超好so warm💛
—————————————————————
🍝✏️🍝✏️🍝
ULURU
💸:人均~$200(Dinner)
📍:湾仔春园街1-11号春晖大厦1楼
🔆收加一