2018-01-01
寻日除夕夜,约咗7点半边炉,事前无咩做,就决定去下排呢间嘢饮💖寻日条队系有史以来咁长排咗10分钟,一步都无郁过但系我打算点都要坚持下,难得想排。可能职员唔够,落单同埋攞饮品既时间都好耐🤢最后我同友人等咗一粒钟,终于到我哋落单,佢可以用八达通俾钱,方便无带cash既顾客我哋叫咗杯驰名既黑糖鹿丸鲜奶(HK$28)同埋小确幸奶茶(HK$28),最后再等咗15分钟,终于饮得🤔不过,杯黑糖鹿丸鲜奶入面既鹿丸十分有咬口,好Q好弹,鲜奶味浓郁,比起好多其他珍珠鲜奶来得优胜🤤🤤🤤但有少少略甜,建议可以选择少糖我第一次会食哂所有珍珠!另外一杯小确幸奶茶有三层,当中加入红豆蓉,三层混合饮用,口感一流,而珍珠都好「林」,我都清哂😌但系,真系唔值要排一个钟,如果可以排15分钟既话,我应该会日日嚟饮