2020-06-02 95 浏览
平时放假都会嚟葵涌广场度扫街,今日竟然比我见到原来开咗珍煮丹!已经想试左好耐啦,但每次都夹唔啱时间,今日终于可以饮,真系好开心😍Menu上面嘅选择唔算好多,但全部都十分吸引,花多眼乱嘅情况底下,我同男朋友就决定嗌店舖嘅推荐饮品算喇😂-黑糖珍珠厚鲜奶其他店嘅黑糖饮品通常系固定甜度,但珍煮丹嘅黑糖饮品原来系可以自选甜度架!男朋友嗌左少甜、少冰,加埋黑糖饮落唔会过甜,再加埋厚鲜奶,口感香滑又有质感,好creamy! 珍珠细细粒、软硬度适中、咬落烟韧,配搭好好!-奥利珍头先讲到黑糖饮品可以自选甜度,反而呢杯奥利珍就系固定甜度嘅。卖相同menu唔同,不过唔紧要啦,最紧要味道好姐😂入面有Oreo碎粒、黑糖奶盖同埋黑糖珍珠,最特别系有成块Oreo,店员提醒我哋要先搅匀曲奇碎再一次过饮,口感丰富,好好饮!好似饮紧一杯cookies and cream落肚咁!

黑糖珍珠厚鲜奶

奥利珍