2021-04-20 79 浏览
我哋成日大鱼大肉食好西,间中都想食得健康啲🤪,见咁多人推荐呢间喺湾仔嘅汤品小店就去试吓~呢度主打系声称全港首创嘅竹丝海南鸡,同埋因应新鲜食材而定嘅食疗手杯汤。感觉同之前介绍过嘅闺家一样,都系sell无添加无味精,健康得嚟食物味道都唔错,价钱都几抵人均$100左右!.▪️首创竹丝海南鸡椰香饭套餐 $108▪️成个套餐都几健康,除咗个饭仲有汤🫕同菜心🥬本身嘴刁仔🙍🏻‍♂️叫我唔好拣呢个竹丝海南鸡,话觉得黑色嘅鸡有啲怪🤣但我见openrice 热门啲人推荐就贪新鲜试吓,点知食落啲鸡皮几爽,海南鸡肉都好滑,连嘴刁仔试完都改观🤣,不过味道就同平时啲海南鸡分别唔大。重点系佢个酱汁配鸡同饭都好惹味好正!▪️精选和牛椰香蛋包饭 $88▪️呢个旋转蛋睇落好简单咁,但之前垃圾口🙍🏻‍♀️尝试过喺屋企煮系超fail,试过先知咁难煮🤣呢间都整得几靓~本身以为佢冇汁咁dry,点知原来有个白雪雪嘅椰汁😳,加落牛同蛋包饭食都几特别同几夹。和牛粒好香油脂味🤤,仲有啲烧过嘅南瓜同粟米伴碟。▪️是日食疗手拿汤 (跟餐)▪️呢度嘅汤好似系每日唔同款及功效,我哋当日饮嘅系「荷叶冬瓜三豆汤」。汤入面冇汤渣,虽然佢哋标榜冇味精,但饮落都好浓味好

▪️首创竹丝海南鸡椰香饭套餐 $108▪️
成个套餐都几健康,除咗个饭仲有汤🫕同菜心🥬

▪️精选和牛椰香蛋包饭 $88▪️

▪️是日食疗手拿汤 (跟餐)▪️
呢度嘅汤好似系每日唔同款及功效,我哋当日饮嘅系「荷叶冬瓜三豆汤」。汤入面冇汤渣,虽然佢哋标榜冇味精,但饮落都好浓味好似阿妈煲嘅咁🤣,同埋用手拿杯咁饮都几方便~
  • 首创竹丝海南鸡椰香饭