去到佐敦食lunch,妈妈想食日式拉面又唔想行咁远去尖沙咀,咁我就openrice 下🤔。俾我揾到呢间武士拉面😍!虽然唔系咩大街,但都几容易揾到。入面虽然唔系好大,可以容纳到8个人左右,但坐得好舒服嘅👍🏼,好有我系东京食拉面嘅感觉。☺️佢有好多武士汤底俾人拣,种类比起其他拉面店算多。👍🏼👍🏼⭐️我就叫左个足利将军(黑蒜油猪骨)拉面❤️我好钟意啊😍!首先,我钟意佢可以俾人拣粗、普通、幼面。因为我本人系比较喜欢食幼面。👍🏼之后我好欣赏佢个汤底,好味就基本啦。浓郁嘅猪骨味又会有少少甜嘅黑蒜❤️,饮左一啖,我知肥架,但系好好饮。之后我就系每一啖面都沉住汤底先再食😋,因为我拣左浓度最浓,所以唔洗话饮埋个汤先有味。除左汤底之外,佢个面嘅配料都好足,爽口木耳,大紫菜,糖心蛋,日式叉烧。🤤平时我都会睇下枱面有咩调味料,但系今次呢碗面已经好好食,完全唔需要都加d 咩❤️。我见到之前有鱼介汤底,好想试下,希望佢会再出啦❤️妈妈叫左酱油猪骨汤底,我试左啖,都好好食。👍🏼

佢有好多武士汤底俾人拣,种类比起其他拉面店算多。👍🏼👍🏼

⭐️我就叫左个足利将军(黑蒜油猪骨)拉面❤️
我好钟意啊😍!

我见到之前有鱼介汤底,好想试下,希望佢会再出啦❤️

妈妈叫左酱油猪骨汤底,我试左啖,都好好食。👍🏼