2019-06-26
唐宫小聚 (荃湾)约左一大班朋友食饭,终于唔系打边炉,韩烧,放题乜乜乜😅今次拣左间中菜,朋友话呢度嘅乳鸽同流沙包好食🤙🏻🤙🏻一坐低俾个碗吓亲,点解有几只蚁系碗入面,原来系图案,几得意啊下♥️白玉王鸽($33一只)一呢即刻叫左一人一只先!乳鸽表面好靓,色泽均匀,食落去都几香口,唔使点野都够味,唯一不足系太细只了,好想食多只😭点来聚聚($69五件点心)见到张图啲点心五颜六色好得意,所以叫左。我就食左粉红色𠮶只,其实系一只虾饺,食完先谂到一个问题,咁样每款唔同,只可以每人食一样😂😂😂😂小蚝煎饼($79)可以不嗌,食过好食嘅蚝饼,呢啲真系唔入流,超级多炸粉,好少蚝。👎🏻👎🏻凤梨咕噜($89)呢个其实系普通咕噜肉,底层加左冰底,令到食落口有外冻内暖嘅效果,都几得意,仲有唔用菠萝改用密瓜。火焰菠萝($109)俾个名吸引左,睇吓有几火焰🔥菠萝上左枱之后,侍应随即点火,成个菠萝著晒火,都几吸晴。不过谂落都系绰头野,对味道应该冇乜影响。打开菠萝入面系咖哩菠萝牛腩,食落都几辣,遮盖左咖哩嘅香。龙须芥兰($69)第一次见到啲芥兰𠝹得咁靓,😂😂😂不过份量太少,几个人
白玉王鸽($33一只)
点来聚聚($69五件点心)
小蚝煎饼($79)
凤梨咕噜($89)
火焰菠萝($109)
俾个名吸引左,睇吓有几火焰🔥
龙须芥兰($69)
第一次见到啲芥兰𠝹得咁靓,😂😂😂不过份量太少,几个人食左几条就冇,味道就正常,不过不失。
芝士蟹饭($89)
俾𠮶名呃左,一定冇下次,炒饭黎讲都几冇镬气,又话蟹饭,蟹丝都食唔到😢😢好普通嘅一个饭👎🏻👎🏻👎🏻
黑金流沙($49三个包)
黑色配上金色,有型之选,打卡一流!
样就OK,食落唔讲得少,啲流沙一咬爆晒入口,蛋黄味唔会盖奶味,唔会漏!呢个要嗌♥️♥️
味道:🤤🤤🤤
价钱:💰💰(啲野份量好少😢)
环境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
地点: 唐宫小聚 (荃湾)
荃湾杨屋道1号荃新天地1期UG层43及81号舖
#hkfood #hkfoodie #荃湾美食 #唐宫小聚 #hkblogger #hkfoodblogger #eatkids123