2021-10-09
Happy Friday横风横雨都要返工,食饭之前仲黑雨添 朋友喺深水埗考完车约好咗今日出嚟九龙湾揾我食lunch都冇因为情况恶劣而改期-系爱啊❤️其实系我有求于佢,佢有啲嘢要俾我姐 🤪可能天气恶劣所以人唔多,未人齐都入得。谂来谂去都系食返我嘅黑牛黑面,次次都话下次先啲新嘢,但每次下次都系食返同样嘅嘢so stupid. 其实系我永远都觉得自己食唔晒一大碟饭/面 ,叫个茶餐又食得晒㖞(根本就系心理作用)问心𠮶句黑牛黑面冇乜特别惊喜,50几蚊一个茶餐比出面贵少少,丁面再加钱。反而系见到朋友叫果个猪扒餐肉饭豉油汁好似好好味咁,成日都隔离饭香,系佢个另上个甜豉油吸引到我。谂谂吓都蠢咗,其实可以share嚟食㗎嘛,咁两样都可以食晒啰!(猪咁蠢)再环顾四周已经谂好下次可以叫葱油饭类或者焗饭类。不过唔知几时下次呢。