2023-01-29 348 浏览
已经有两间喺尖沙咀嘅基地,第三间开喺旺角,位置非常方便。餐厅继续走型格路线,令人形象最深刻一定系独特嘅灯光气氛,紫色主调感觉舒服,同时又唔会太影响帮食物打卡,最啱小编相机先食,坐位有多款格局,小编最喜欢坐近落地大玻璃,外面系人来人往嘅弥敦道,而自己就静静享受美食,感觉好正。食物方面,有小食沙律,有pizza,有主食,每様选择多元化,pizza 可以自选3款材料,9款主食包括猪、牛、羊、鸡、鱼同海鲜,选择咁多,一定揾客人喜欢的。● 基地叁~重奏 𝘉𝘢𝘴𝘦 𝘛𝘳𝘪𝘰 3这个作为前菜,小编认为系必食😍攞盘用上好似high tea嘅三层架,分别放上风干火腿配蜜瓜、柚子渍海鲜和法式田螺,卖相超班,食物味道亦不错,尤其柚子渍海鲜,酸酸甜甜好开胃● 基地Pizza 𝘉𝘢𝘴𝘦 𝘗𝘪𝘻𝘻𝘢客人可以喺9款食材包括烟三文鱼、肠、火腿、野菌等中任选3款,大约6寸左右size 两人份量刚好,厚度属唔厚偏薄,唔会觉得食完件pizza就饱晒。小编拣咗两款肉同车厘茄,车厘茄清甜仲可以减少油腻感,大家可以试吓● 黑松露宝云酥羊T骨 𝘙𝘰𝘢𝘴𝘵𝘦𝘥 𝘉𝘭𝘢𝘤𝘬 𝘛𝘳𝘶𝘧𝘧𝘭𝘦 𝘓𝘢𝘮𝘣 𝘛-𝘉𝘰𝘯𝘦羊T骨比较少见,但原来

● 基地叁~重奏 𝘉𝘢𝘴𝘦 𝘛𝘳𝘪𝘰 3

● 基地Pizza 𝘉𝘢𝘴𝘦 𝘗𝘪𝘻𝘻𝘢

羊T骨比较少见,但原来不比羊架差,5成熟之下一样嫩滑多汁,配上黑松露酱汁羊膻味更浓更特出,份量适中,师傅做出水准

● 𝘛𝘢𝘳𝘰 𝘝𝘢𝘯𝘪𝘭𝘭𝘢 𝘚𝘮𝘰𝘰𝘵𝘩𝘪𝘦
带有芋头味嘅云尼拿或者带有云尼拿味嘅芋头都可以,两种味同样特出,甜度刚好,紫色同餐厅色调好衬,冻饮拣啱咗

● 𝘉𝘢𝘯𝘢𝘯𝘢 𝘔𝘰𝘤𝘩𝘢
热饮就选mocha,香蕉味,这款朱古力味就重啲,但香蕉香味仍然吸引,而靓仔拉花图案系要赞吓👍
基地Pizza 𝘉𝘢𝘴𝘦 𝘗𝘪𝘻𝘻𝘢
𝘛𝘢𝘳𝘰 𝘝𝘢𝘯𝘪𝘭𝘭𝘢 𝘚𝘮𝘰𝘰𝘵𝘩𝘪𝘦  /  𝘉𝘢𝘯𝘢𝘯𝘢 𝘔𝘰𝘤𝘩𝘢