2016-01-05 411 浏览
听讲呢间餐厅开咗大约个几月,平时经过仲以为系酒吧,比人饮酒倾计佐小食,是晚朋友们约喺呢间餐厅食DINNER,初初担心唔多饱,但原来只系我谂得太多,呢间餐厅除咗系酒吧,亦都系一间西班牙餐厅,除咗有多款酒外,前菜、汉堡包、意粉、甜品乜都有,质素都唔错脆烤乳猪件配自家制酸菜+薯蓉赞!乳猪皮好脆口,肉嫰味道淡而香,一咬啲肉汁必出嚟,我更爱佢嘅配菜,酸菜口感似烧过嘅椰菜,颇开胃,而薯蓉亦不错四式芝士薄饼薄饼好薄好脆,咬落去好似食薯片咁,佐酒一流!自家制毛蟹肉汉堡配薯条必点!市面上少有呢个组合,切开已见到一丝丝蟹肉,啖下蟹肉好足料,连埋清新蔬菜减低油腻感,连佢嘅椒盐薯条都好出色,食极唔停呀!罗勒辣肉肠炒蓝青口配芝士蒜蓉包我本身唔系咁钟意食青口,不过我颇欣赏佢热辣辣嘅蒜蓉芝士包,佢唔只有蒜蓉味,更渗有啖啖芝士,很不错~~ 餐送嘅小包4人根本唔够分,之后友人再额外叫多个大芝士蒜蓉包添!黑松露野菌意大利扁面未食已嗅到好香嘅黑松露味,意粉颇CREAMY,不错!平时餐厅星期一晚最少食客,但呢间晚市已经有八成满食到饱饱,走时唔洗20步就去到西铁站,超方便呀!
脆烤乳猪件配自家制酸菜,薯蓉
脆烤乳猪件配自家制酸菜+薯蓉
四式芝士薄饼
四式芝士薄饼
薄饼好薄好脆,咬落去好似食薯片咁,佐酒一流!
罗勒辣肉肠炒蓝青口配蒜蓉多士
罗勒辣肉肠炒蓝青口配芝士蒜蓉包
黑松露野菌意大利扁面
黑松露野菌意大利扁面
未食已嗅到好香嘅黑松露味,意粉颇CREAMY,不错!

平时餐厅星期一晚最少食客,但呢间晚市已经有八成满
食到饱饱,走时唔洗20步就去到西铁站,超方便呀!
题外话/补充资料: 原来呢度嘅BRUNCH (12点至5点)亦有DINNER MENU嘅菜式,而且埋单7折! 加多$118(加一)仲可以任饮红酒、白酒、Cava添!啱晒钟意饮酒嘅朋友!
2015-12-28
脆烤乳猪件配自家制酸菜,薯蓉