2023-02-26
今日同小朋友去科学馆、难得平日有时间。Book左国金轩同家人舒舒服服饮茶!可能有小朋友关系,安排左房间比我地,枱很大,有电视。虽然系房但服务员不时加水,收拾抬面,亦很有礼貌。由于唔算肚饿,只点了几款点心同烧味拼盘。叉烧、烧肉拼盘:国金轩叉烧实在出色,每次都必叫。叉烧烧得很香,肉好淋。今次烧肉同样出色,皮好脆,肥瘦适中。⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️雪山菠萝叉烧包:小朋友至爱,外皮少少菠萝包感觉,焗到好脆,馅料很足。⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️安格斯牛肉金菇肠粉:肠粉皮很薄好滑,但牛肉不算淋。⭐️⭐️⭐️黑松露野菌饺:忘记影相🫣,黑松露味很出,饺皮薄,入面很多菌菇,素食者必试⭐️⭐️⭐️⭐️咸水角:皮脆,味道正常,没有特别⭐️⭐️卤水猪脚仔:今日最惊喜既一款,卤水唔系好黑好浓味个种,淡淡但很香,猪脚仔好淋,仲有卤水豆腐垫底。⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️另外糖水点左杨枝甘露、陈皮布甸同枣皇糕。国金轩枣皇糕系食过最好味,红枣味香浓,糕烟靭,钟意红枣不妨一试!⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️总结:环境舒适,服务满意,点心中上,地点方便,市中心饮茶一个不错既选择!
由于唔算肚饿,只点了几款点心同烧味拼盘。
⭐️⭐️⭐️⭐️
咸水角:皮脆,味道正常,没有特别
⭐️⭐️