2015-07-07 259 浏览
睇完戏, 突然间好想食奶黄包, 所以谂住去某出名既点心铺食, 点知太多人排队, 最后随便入左一间点心店食, 谂住试一试!店舖里面睇落十分整洁, 除了香港人也又外国顾客! 我们点了4款点心, 大约等了5分钟就有得食 =)布拉肠粉因为男朋友坚持要食斋肠, 所以我地叫左一份˳ 但系个肠粉唔够滑, 个皮有啲太厚˳流心奶黄包包皮有点厚, 但奶黄值得一赞! 热辣辣流出黎既奶黄好香, 而且不会过甜! 份量刚刚好, 不会太腻!马拉糕外形跟平时食既有点不一样, 但可能因为佢呢个形状, 所以蒸得唔够松软˳ 个糕入面啲气孔唔够多, 所以有点过实˳ 甜度就一般˳咸水角跟一般咸水角差不多, 没有特别˳下次可以只系外卖奶黄包, 堂食就会试第二间, 唔知多人排队果间系咪真系好味啲呢~不过都要试下先知!

布拉肠粉
布拉肠粉

马拉糕
马拉糕

咸水角
咸水角
跟一般咸水角差不多, 没有特别˳

2015-07-05
  • 流心奶黄包