2021-06-19
#点心下午茶餐🎡-早排捉咗阿妈行尖沙咀 逛街兼俾意见 搜罗父亲节礼物 行到又攰又热有啲饿 我哋坐低食个 *脆趣摩天轮* 下午茶餐 每位$138 多款点心用迷你摩天轮盛上 慢慢转 逐样睇逐件食😁😗-🥣#原只鲍鱼鸡粥🍜#鲜虾云吞面虽然点心系主角 粥面嘅水准比想像中高 原来呢度午市晚市兼做小菜 选择多样化阿妈碗鲍鱼鸡粥非常足料 粥底浓稠适中 入口绵密有米香 我嘅面有三只巨型云吞 虾仁大只爽口 猪肉唔算好多 面条有弹性有口感-🍐#小啤梨咸水角 🧆#金柱萝卜糕🫔#海虾长春卷点心类以香口为主 咸水角卖相可爱 肉碎馅料充足 萝卜糕切成长条型再沾面粉炸香 萝卜糕有啲实 同外脆内软嘅口感有啲距离 春卷就脆卜卜-🍆#避风塘茄子🐂#一口脆皮牛腩🦑#椒盐鱿鱼豆腐特色小食当中 最欣赏脆皮牛腩 肉质松软 有牛肉味带些少油脂甘香 椒盐鱿鱼惹味好食 豆腐粒嫩滑 最后食茄子 为丰富下午茶做收结-📍#点一龙 (尖沙咀)香港尖沙咀海港城港威商场地下G103店
🥣#原只鲍鱼鸡粥
🍜#鲜虾云吞面
🍐#小啤梨咸水角
🧆#金柱萝卜糕
🫔#海虾长春卷
🍆#避风塘茄子
🐂#一口脆皮牛腩
🦑#椒盐鱿鱼豆腐
📍#点一龙 (尖沙咀)
香港尖沙咀海港城港威商场地下G103店