2021-08-06 32 浏览
一向好热爱食点心既我,一个人返工lunch都可以去饮茶既人☕,假日放假谂唔到食乜又饮茶☕,终于又试左间老字号🍴7色烧卖 $487️⃣只色既烧卖真系第一次见👀入面包含左7️⃣只口味:原味,Wasabi,辣味 ,黑松露 ,粟米🌽,菠菜🥬,芫茜个人觉得入面最出色既系黑松露同wasabi做得最出色,黑松露个味道好浓郁,wasabi一食就好攻鼻,喜欢食辣既人一定要试!鲜虾脆春卷🍤 $22炸得好脆,好香口👅饀料都好香,有惊喜🌿北菇滑鸡蒸饭🐔 $24啲鸡好滑好嫩口🐱 呢个价钱抵到烂 超多𩠌,饭又多,包你食到饱🍚好扺食,比起x记更平更抵食,佢仲有好多其他口味既饭😊花胶灌汤饺 $38足料既,灌汤饺个皮都唔容易穿, 不过个汤整体系偏淡口🙃, 如果重口味嘅人净咁饮未必钟意,将入口饀整出泥饮会浓味啲🥣牛肉球 $20正常发挥,有夹鲮鱼肉做饀必食推荐: 七色烧卖 ,北菇蒸滑鸡饭,鲜虾脆春卷

7色烧卖 $48

鲜虾脆春卷🍤 $22
炸得好脆,好香口👅饀料都好香,有惊喜🌿

北菇滑鸡蒸饭🐔 $24

花胶灌汤饺 $38

牛肉球 $20
正常发挥,有夹鲮鱼肉做饀

必食推荐: 七色烧卖 ,北菇蒸滑鸡饭,鲜虾脆春卷