2022-05-13
添好运系一间历史悠久嘅点心专门店,全靠即叫即蒸嘅概念可以喺香港屹立不倒13年,仲要攞咗米芝莲大奖👍🏻👍🏻👍🏻,其实都唔系第一次嚟,添好运已经食咗无数次,仲未知道咩料嘅你哋就等我介绍吓啦😍😍😍🍞酥皮焗叉烧包呢一个真系镇店之宝,唔系度度都食到㗎,叉烧包嘅外面铺上一层酥皮,焗嘅时间要啱啱好先至可以做到松脆,其次包嘅皮都要够薄,如果唔系食落就会好厚粉,里面嘅叉烧馅真系超多仲唔会好甜,真系皮薄馅靓🤤🤤🏵家乡咸水角,虽然咸水角度度都差唔多,馅料都系近乎一样,但佢哋嘅咸水角唔会好多油,馅料都够多,最紧要系上碟嘅时候热辣辣😋😋🏵鲜虾烧卖皇,佢呢个真系超级好食,我特别钟意有冬菇嘅烧卖,粒粒都巨大,馅料丰富,最紧要啲猪肉系肥瘦均匀,唔会食到有好多肥膏,加埋冬菇落去真系超级香🫶🏼🫶🏼🏵蜜汁叉烧肠,肠粉方面只要做到唔厚粉馅料够多已经系好好食,佢哋就系啦,叉烧都好有咬口因为佢都几大粒😆😆🏵脆皮斑斓鲜奶,佢呢个应该系新加甜品,本人都好钟意食斑斓嘅嘢,我觉得都几特别嘅,佢系出边𠮶层脆皮好薄,好似猪肉纸咁,咬落去净旧班兰鲜奶好滑斑兰味都重,不过可能唔系个个都钟意食,因为佢出边𠮶层就好似咸点而里面就甜甜地😉其实添好运都
其实添好运都有几多唔同款嘅点心,无论佢系边一款都好用心去做,味道一流,所以你哋快啲去试啦,另外都有其他分店嫁👍🏻👍🏻👍🏻