2021-12-21
周末11点几约咗亲友喺康怡饮茶,见依间餐厅光鲜整洁,系最近新开嘅,咁就一于试试啦。餐厅入面装修风格好文青食食吓,发现佢哋播歌神音乐,都非常怀旧下😄😄食物选择都算多,咩都有啲,有啲点心都几特别香茅虾春卷呢个春卷非常松脆,就算放耐左都好食香茅味唔算好突出,但虾就真系落足料👍🏼👍🏼虾子水饺捞面绝对有惊喜!捞面非常弹牙!我落咗少少豉油、醋同埋辣椒油,已经好好食!水饺每只都好有份量,好味👍🏼韮黄鲜虾肠总共有六件,每件都包左一大只虾,非常精致,亦非常体贴👍🏼👍🏼当然每一件都有韮黄啦~豉油都值得一赞,甜味同咸味恰到好处,用嚟捞面都正😋😋鸳鸯腊肠卷第一次见一个腊肠卷入面,系有两种腊肠组合而成,好得意,都几好食,钟意食腊肠嘅人一定要食👍🏼👍🏼餐厅仲好细心咁将腊肠卷一分为二,就算一人食两件都觉得唔系好够喉😛😛由于每样点心都好精致,食到咁上下,忍唔住加单叫多一样。咖喱鸡粒脆炸包,成个包都炸到好脆,食嘅时候非常热!可以用筷子将佢一分为二摊冻。里面包左咖喱鸡粒,有少少辣,个包本身又有少少甜味,所以口感味道都几有趣,几好食。两个人食一个中式嘅brunch,三百几蚊,食物嘅质素系好唔错,值得值得😁😁去到中午12点,
餐厅入面装修风格好文青
食食吓,发现佢哋播歌神音乐,都非常怀旧下😄😄
食物选择都算多,咩都有啲,有啲点心都几特别
香茅虾春卷
呢个春卷非常松脆,就算放耐左都好食
香茅味唔算好突出,但虾就真系落足料👍🏼👍🏼
虾子水饺捞面
韮黄鲜虾肠
鸳鸯腊肠卷
由于每样点心都好精致,食到咁上下,忍唔住加单叫多一样。
两个人食一个中式嘅brunch,三百几蚊,食物嘅质素系好唔错,值得值得😁😁去到中午12点,已经要排队了,所以如果住得近嘅话,早少少就好出发喇😎😎