2019-04-27
City plaza 内嘅食肆,美心集团占咗唔少🤔北京楼、翠园、茶茶居、simply life……今日同屋企人来太古城饮茶,家人拣咗潮庭,又系属美心食品旗下嘅食肆City plaza 第四期嘅潮庭,早前进行装修,喺旧年8月已经重新开业。装修前经常来饮茶,装修后第一次来,感觉贵咗好多小食$22,我哋唔要🙅♀️无收钱茶钱$15/位,我哋八个人未计加一,就已经收120蚊🤑不过,呢度啲点心多样化,质素唔差㗎,我同屋企人都几钟意食呢度嘅点心川弓鱼云、竹笙菠菜饺、蒜蓉蒸鲜鱿、黑松露准山蒸素饺⋯⋯等等,都有一定水准食完鱼头云,重饮埋个汤皮薄料足,菠菜劲多,屋企人就话味淡啲,但我钟意蒸得刚刚好,鲜鱿好嫩,蒜蓉味好香冻嘅,油条又系韧以为系甜点,原来系咸嘅,有啲似潮州粉果,入面有花生同芫茜之类,一般般呢度点心大多数热上(除咗个炸両)味道唔错,但系价钱就偏贵,服务唔多掂,除咗唔够人手,态度亦要检讨,我哋有两个点心重未来,问个部长,佢竟然答:「系呀,一系你就等下,一系就取消啦!」🙄就因为咁,俾我扣咗分
装修前经常来饮茶,装修后第一次来,感觉贵咗好多
小食$22,我哋唔要🙅♀️无收钱
茶钱$15/位,我哋八个人未计加一,就已经收120蚊🤑
食完鱼头云,重饮埋个汤
皮薄料足,菠菜劲多,屋企人就话味淡啲,但我钟意
蒸得刚刚好,鲜鱿好嫩,蒜蓉味好香
冻嘅,油条又系韧
就因为咁,俾我扣咗分