🇭🇰Le Vow·呢间其实系系billow隔离既 我地都系之前系朋友屋企食过佢既外卖先知原来佢哋有点心 仲要外卖都好好食 所以我哋前排就专登同再黎食😈😈我自己觉得佢个环境超靓 因为佢楼底好高 而且好多落地大玻璃 所以采光劲好 而且佢全白既装修有啲似教堂添 我自己觉得佢仲靓过billow🥰不过佢窗边个啲位全部都系大枱黎既 所以如果大家想坐窗边嘅话 就要多啲人嚟食先得🤣🤣·玫瑰金虾饺 l 流心鹌鹑蛋烧卖 l 脆炸松露海皇卷 $78竹炭叉烧餐包$62今次大部份点心其实都系我哋上次食过觉得好食 所以再嗌既😎佢嘅虾饺入面既虾真系好大粒 而且好大只 好弹牙 之后佢个皮都好薄🦐之后佢个烧卖中间嘅鹌鹑蛋一咬落去系真系超级流心 所以食落劲有层次😍😍之后佢个海皇卷中间又系劲多虾 而且个腐皮做得好好食 好够脆🤤🤤之后佢个叉烧包个皮好脆 而且佢食落系超级热辣辣 劲加分 不过我自己觉得佢中间嘅叉烧调味偏浓少少 好在佢叉烧质感好好🐷·当红脆皮鸡(半只)$188 l 十五年花雕话梅醉乳鸽$138 之后佢个脆皮鸡都好有惊喜 佢个皮系真系炸到好脆 而且佢既鸡肉超嫩 就算鸡胸嘅部份都好好食🐤之后佢个乳鸽都唔错既 花雕味好
🇭🇰Le Vow

玫瑰金虾饺 l 流心鹌鹑蛋烧卖 l 脆炸松露海皇卷 $78
流心鹌鹑蛋烧卖

竹炭叉烧餐包$62
竹炭叉烧餐包

当红脆皮鸡(半只)$188
当红脆皮鸡(半只)
l 十五年花雕话梅醉乳鸽$138
十五年花雕话梅醉乳鸽

之后佢个脆皮鸡都好有惊喜 佢个皮系真系炸到好脆 而且佢既鸡肉超嫩 就算鸡胸嘅部份都好好食🐤之后佢个乳鸽都唔错既 花雕味好出 而且加左话梅 食落几有层次 不过我自己都系觉得脆皮鸡好食啲🐦😈😈
杨枝甘露 l 双色花晶冻 $58
双色花晶冻

佢个杨枝甘露入边嘅芒果同埋柚子都好甜 不过佢就好似雪左比较耐咁 而且佢整体个调味都偏甜少少🥭之后佢个花晶冻我自己就觉得一般般 因为佢个花晶冻本身无咩味 系得底𠮶层有少少红豆同椰汁味🫢🫢不过佢个样系几精致既🤣🤣
#rbyeat
#rby中菜 #rby港式
#rby大埔
📍大埔红林路2号白鹭湖互动中心地下A号舖
流心鹌鹑蛋烧卖
竹炭叉烧餐包
当红脆皮鸡(半只)
十五年花雕话梅醉乳鸽